Adventure Time voor de 3DS is een eerbetoon aan Zelda II


En dan is er nog deze trailer voor Adventure Time: Hey Ice King, Why’d you steal our garbage!? Dit spel is gebaseerd op de gelijknamige (minus de idioot lange subtitel) tekenfilmserie die in Nederland wordt uitgezonden als Tijd Voor Avontuur. Dat alleen is voor veel Amerikaanse blogs al reden om enthousiast te worden, maar aangezien Cartoon Network niet in mijn kabelpakket zit kan ik over die tekenfilm niet echt meepraten. Maar geen nood: ook voor nieuwkomers en Spongebob-fans zijn er genoeg redenen om AT:HIKWYSOG!? in de gaten te houden. Zoals:

 • Het is een eerbetoon aan Zelda II: The Adventure of Link. Hoe stoer is dat? Een eerbetoon aan de meest obscure Zelda die Nintendo zelf het liefste zou vergeten. Dat betekent dus een RPG-achtige wereldkaart, maar dan met korte platformlevels in plaats van turnbased gevechten. Ook de soundtrack is duidelijk geïnspireerd door Zelda II en veel van Link’s zwaardaanvallen zijn letterlijk overgenomen.
 • Het wordt ontwikkeld door WayForward, de getalenteerde studio achter spellen als Shantae: Risky’s Revenge, Contra 4, Mighty Switch Force, Bloodrayne Betrayal en de Wii-versie van A Boy And His Blob. Soepel geanimeerde 2D platformspellen zijn hun specialiteit en dat is precies wat Adventure Time ook is.
 • Het verschijnt voor de 3DS en voor de ouderwetse DS. Een sympathiek gebaar naar iedereen die (nog) niet is overgestapt en dit spel toch wil uitproberen.
 • Mocht uitgever D3 besluiten om Adventure Time niet in Europa uit te brengen, dan kunnen we dankzij #3 altijd nog de DS-versie importeren.

Kijken op YouTube

[g.forum]

Lees ook:3DS-spel Mighty Switch Force komt naar de Wii U
Lees ook:Mighty Flip Champs (DSiWare puzzelspel) nu verkrijgbaar in Europa
Lees ook:De derde Bloodrayne wordt een handgetekend 2D platformspel
Lees ook:WayForward maakt 2D The Mummy spel
Lees ook:Online berichtenservice voor de 3DS komt deze week

Eén reactie op “Adventure Time voor de 3DS is een eerbetoon aan Zelda II

 1. Lilly de Reus

  Beste webmaster van games.blog.nl,

  Ik zou graag met u in contact komen voor een mogelijke samenwerking. Zou u mij kunnen/willen benaderen via het opgegeven e-mail adres. Alvast bedankt voor de moeite.

  Met vriendelijke groet,

  Lilly de Reus
  http://www.xbox-kopen.nl

    /   Beantwoorden  / 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.