Een nieuwe DSi met grotere schermpjes


De geruchten klopten dus gewoon wel. Nintendo onthulde vandaag een nieuwe versie van de DSi. Met zijn grotere schermen en extra grote stylus is de DSi LL vooral gericht op oudere gebruikers die graag wat meer luxe willen en daar best wat draagbaarheid voor willen inleveren. Zo is de DSi LL ook aan de buitenkant groter, weegt hij 100 gram meer en doet er iets langer over om op te laden. Hij lijkt daarmee minder geschikt om elke dag mee te nemen in de trein, maar is ‘s avonds op de bank een stuk comfortabeler. Drie DSiWare-spelletjes krijgen kopers er gratis bij: een woordenboek en twee ‘A Little Bit Of’ Brain Training titels. De nieuwe DSi is vanaf 21 november verkrijgbaar in Japan voor 20.000 yen, even duur als het huidige model.

Update: en hij komt ook naar Europa, hier alleen wel voor een hogere prijs dan de huidige DSi.


Naast een normale stylus wordt de DSi LL ook geleverd met een extra grote pen voor meer comfort. Iemand zou een vergelijkingsfoto moeten maken van de nieuwe stylus naast het minuscule stokje (wat ik nog steeds gebruik) die werd geleverd bij het eerste model DS.


De beeldkwaliteit lijkt in orde, ook al hebben de schermpjes van de DSi LL geen hogere resolutie dan de oude schermpjes. De pixels zijn dus gewoon groter, maar in beweging valt de blokkigheid van de graphics vast mee. Dat wordt nog een lastige keus, tegen de tijd dat het eerste musthave DSiWare-spelletje uitkomt zodat ik wel een DSi moet kopen.

[games.blog forum]

Lees ook:Nintendo onthult de DS Lite
Lees ook:Nog dit jaar een nieuwe DS met extra grote schermpjes?
Lees ook:Nintendo onthult de 3DS XL met extra grote schermpjes
Lees ook:Verborgen minigame ontdekt in New Nintendo 3DS-firmware
Lees ook:De nooit uitgebrachte DS Lite met grotere schermen

13 reacties op “Een nieuwe DSi met grotere schermpjes

 1. Kikujiro

  Nu maar wachten op de 26 inch XXXL Nintendo DS, waarbij je geen stylus nodig hebt, maar gewoon zelf op de touchpad moet lopen.

    /   Beantwoorden  / 
  1. Shitbull55

   *lol*
   Of de eerste DS met pratende Stylus!

     /   Beantwoorden  / 
 2. Thijs

  Nintendo DS, Nintendo DS Lite, Nintendo DSI, Nintendo DSI XL.. 4 Nintendo DS’en binnen 5 jaar uitgekomen, en dan zit er nog geeneens zo heelveel verschil in. (bijhalve van Phat naar Lite)

  Wat komt hierna? Een DS die nog lichter is, beter geluid en grotere knoppen? Sorry hoor, maar kom gewoon met een Ds2 of nog beter: een nieuwe gameboy, en niet steeds weer (kleine) dingetjes veranderen en vervolgens de nieuwe weer op de markt te doen.

  Voor de mensen met de Phat, of voor de mensen die geen DS hebben, zal het ongetwijfelt wel een goede aankoop zijn, maar voor mij is de Lite goed genoeg

    /   Beantwoorden  / 
  1. G.Basioh

   Ja precies, meestal heb je met nieuwe consoles/handhelds wel dat er iets overweldigens nieuws komt, of een hele nieuwe manier van spelen (denk bv aan het touchscreen bij de ds (phat), de motion-sensor bij de wii, en zelfs de invoeging van KLEUR in de gameboy colour)

   Maar dit is gewoon 4(3)x het zelfde, met elke keer kleine updates, heel leuk, maar noch niet genoeg voor een nieuwe handheld eigenlijk.
   Dus ik hoop nu dat nintendo’s eerstvolgende handheld/console niet zoiets als de “ds-I-Lite” wordt, of een “wii plus” ofzo.
   Gewoon iets nieuws, want elke keer een nieuwe ds kopen voor 3 of 4 updates (die je met een ps3 gewoon download bij wijze van spreke).

   lol lange reactie XD

     /   Beantwoorden  / 
 3. Jeffrey

  @Thijs Je bedoelt zeker van de phat/lite naar de i?

  Ik zal gewoon deze DSi kopen. Die andere ziet er zo lomp uit.. En die spellen staan gewoon voor de 1000 gratis points die je nu gratis krijgt in de shop.

  En toch voor ouderen, want die brain training spellen zijn populair bij ouderen.

    /   Beantwoorden  / 
 4. Berend Jan

  Ik vind de wijnrood zoooo sexy en stijlvol…
  .
  Ik wil em wel, draagbaar maakt voor mij niet echt uit ik kan toch niet autorijden en DSen tegelijk.

    /   Beantwoorden  / 
  1. G.Basioh

   hehe

     /   Beantwoorden  / 
 5. Gianny

  Mensen ik vindt het belachelijk. Nintendo wilt dat we die kopen zodat we weer spellen krijgen aangeboden die alleen voor de dsi zijn. En dan nog waarom in gods naam een ds voor oudere als er meer gamers op de wereld zijn. Ik denk dat niemand van de gamers deze gaat kopen een woordenboek!!! een braintraning!!! dat zijn voor ouderen. Dus ik zeg het je NINTENDO JE HEBT EEN FOUTE KEUS GEMAAKT!!!!!!
  (sorry slecht humeur :l)

    /   Beantwoorden  / 
 6. lC

  Deze DS is ook bedoelt voor ouderen.

    /   Beantwoorden  / 
 7. Hamtier

  Leuk kado voor mijn vader.
  die kerul wou altijd al dat deze dingen op een groter scherm was.
  mooi kado dus ^^
  Maar voor mij..ik hou het wel op mijn Dsi en Lite

    /   Beantwoorden  / 
 8. G.Basioh

  Ik vind het een beetje raar, de dsi is juist zoveel kleiner gemaakt, gaan ze weer een grotere maken.
  Als oude mensen Grotere schermen willen, kunnen ze dan toch beter spellen op een dvd, console, of pc doen? Iets dat op computer of tv is aangesloten?

  (maar ja, lol, ik zie de doorsnee opa-van-80-die-echt-op-is al aan de ps3 zitten :-/ )

    /   Beantwoorden  / 
 9. Oscar

  Hadden ze de knoppen ook wel groter kunnen maken XD

    /   Beantwoorden  / 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.