Makers Blue Dragon/Lost Odyssey maken mini-RPG voor DS


Hironobu Sakaguchi (geestelijk vader van Final Fantasy, Blue Dragon en Lost Odyssey) en Naoto Oshima (oud Sega-ontwerper die tegenwoordig aan het hoofd staat van Artoon) hebben samen een eenvoudige kruising tussen een RPG en een puzzelspelletje gemaakt voor de DS. De titel is "AWAY: Tsuresarareta Hitobito" en dat betekent zoveel als: "AWAY: Kidnapped People."

In het spel is het de bedoeling dat je als een typische RPG-avonturier in een dungeon duikt om de ontvoerde dorpsbewoners te redden. De onverwachte twist hier is dat er op het bovenste scherm een timer staat. Zodra die nul bereikt wordt de hele dungeon om de speler heen in real-time door elkaar geschuffeld.

De mensen die je al hebt gered beginnen boven de grond een nieuw dorp op te bouwen waar je later voorwerpen kunt kopen en in hotels kunt overnachten om weer op krachten te kopen.

Klinkt een beetje irritant, maar toch ook wel een soort van interessant. In een normale RPG zou ik het enorm vervelend vinden als de layout van een dungeon willekeurig wordt veranderd, maar als Sakaguchi en Oshima dit spel zo luchtig kunnen houden dat zoiets niet op je zenuwen werkt… wie weet. De screenshots zien er leuk genoeg uit!

Zie ook:
- Een hele duistere kijk op Animal Crossing
- Vreemd filmpje: Super Mario Galaxy DS

Lees ook:Breath of the Wild DLC pakket 1 nu verkrijgbaar
Lees ook:Blue Dragon op drie DVD’s, sequel nu al gepland
Lees ook:Animal Crossing dagboek – dag 79
Lees ook:Psychonauts verslag – deel 2, dit spel is krankzinnig!
Lees ook:Animal Crossing dagboek – dag 424

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.