Het Pokémon Dagboek dag 92: Ik win!


Okee okee, ik geef het toe. Dat was best moeilijk. Jullie hadden me al gewaarschuwd, en toch was de Pokémon League lastiger dan ik had verwacht. Die Elite Four? Wow, vier hele sterke trainers. Ik moest hard m'n best doen om te winnen. En daarna die Pokémon Champion? Allemachtig! Haar Pokémon waren gewoon sterker dan die van mij! Lang geleden dat ik dat over iemand kon zeggen. Dit was gewoon de eerste keer in 92 dagen dat ik bang was dat ik misschien niet zou winnen! Maar gelukkig had ik iets dat zij niet hadden.

Jawel, ik heb het over vijftig flessen Hyper Potion, haha! Zien jullie kinderen, ik ben niet zo iemand die te koppig is om naar goedbedoeld advies te luisteren. Zelfs niet toen ik dacht dat jullie overdreven en dat de Pokémon League wel zou meevallen. Voor de zekerheid heb ik toen toch maar even vijftig flessen van dat wonderspul ingeslagen. En nog een paar Revives voor noodgevallen. Op het moment dat ik ze kocht voelde het een beetje overdreven, maar o wat was ik vanavond blij dat ik ze bij me had. Ik heb meer dan de helft van die Hyper Potions nodig gehad! Hier op deze tekening is mijn Luxray bijvoorbeeld in gevecht met een Garchomp van level 66. Dat was de laatste Pokémon waar ik tegen moest vechten voordat ik kampioen werd. En alleen al in dat ene gevecht had ik tien Hyper Potions nodig. Het was krankzinnig! Telkens als ik dacht dat ik gewonnen had, gaf zij die Garchomp weer een drankje waardoor zijn energie weer aangevuld werd. Bah! Ik vind het zo irritant als trainers dat doen…

Maar ja. Ik heb dus gewonnen. Hoera voor mij, ik ben de nieuwe kampioen. En dit dagboek… is nu wel bijna afgelopen. Maar voordat ik helemaal de stekker eruit trek wil ik eerst nog een paar online gevechten meemaken. Ik heb eindeloos vaak over die functie geschreven voordat het spel uitkwam, en nu ik het dan eindelijk zelf speel heb ik er nauwelijks gebruik van gemaakt. En ja ik wéét dat mijn fantasiewereldje, waarin ik de beste trainer ter wereld ben, op deze manier ruw wordt verstoord. Ik ga verliezen en ik ga hard verliezen. Maar dat is okee, ik wil het toch een keer meemaken. Dus kom maar op! Wie heeft er zin om vandaag nog tegen Dialga, paarse vleermuis, brandend paard, Luxray, Quagy of Turtwig te vechten?

Bekijk het hele Pokémon Dagboek

Lees ook:Het Pokémon Dagboek dag 67: Het volk heeft gesproken
Lees ook:Het Pokémon Dagboek dag 88: (You don’t have to) catch ‘em all!
Lees ook:Het Pokémon Dagboek dag 94: Verveling
Lees ook:Het Pokémon Dagboek dag 66: Een hartverscheurende keuze
Lees ook:Het Pokémon Dagboek dag 84: Op weg naar de top

44 reacties op “Het Pokémon Dagboek dag 92: Ik win!

 1. Tom

  jammer van dat dagboek ik wil online vechten

    /   Beantwoorden  / 
 2. Esther

  Hey erik ik wil wel vechten maar heb jij dat WFI of woon je in de buurt van eindhoven
  ik heb echt zin in gevechten mijn beginpokemon is lvl 100 dus ben benieuw hoe goed jij bent
  ps heb jij nationale dex al die is na de sinnoh dex ik heb hem al je moet in sinnoh alle 150 pokemon hebben GEZIEN (dus niet gevangen)
  Knap gedaan dat je de elite four en champion in een keer hebt verslagen

    /   Beantwoorden  / 
 3. bastjaan

  wéééééééééééééééééééé

    /   Beantwoorden  / 
 4. bastjaan

  kunt u nu niet nog een dag een heel lang dagboekdag maken over herinneringen en hoe het nu is en zeg anders ook eens al je pokemons en welk level ze zijn, please!

    /   Beantwoorden  / 
 5. Raymond von mani

  Ga naar het sneeuw dorpje en neem daar de boot. dan kom je aan bij de battle tower.Loop dan naar de toren en ga natuurlijk naar binnen.Als je dan de wifi battle kiest dan kom je uit tegen willekeurige mensen! Alle pokemon worden terrug gezet naar level 50 waardoor het wat eerlijker is voor jou Erik.

    /   Beantwoorden  / 
 6. basioh

  maak je daar een bladzijde van?

    /   Beantwoorden  / 
 7. erik

  “Als je dan de wifi battle kiest dan kom je uit tegen willekeurige mensen! Alle pokemon worden terrug gezet naar level 50 waardoor het wat eerlijker is voor jou Erik.”

  Ik was er gisteravond ook al even maar heb de wifi-optie blijkbaar over het hoofd gezien. Dat moet ik dan nog maar even onderzoeken en ja daar zal ik ook nog wel over schrijven.

  Luxray lv. 64
  Turtwig lv. 56
  Rapidash lv. 47
  Dialga lv. 56
  Quagy lv. 44
  Crobat lv. 63

  3952 4395 4918

    /   Beantwoorden  / 
 8. pokefreak

  ga nou gewoon nog wat verder schrijven in dat dagboek, ik vind het erg jammer te horen dat je bijna stopt.ik ging elke dag om 10:00 s’ochtends even achter de computer om te kijken wat je weer te zeggen hebt over dat niet te vergeten jofel avontuur. ik hoop dat dit niet het einde is:P

    /   Beantwoorden  / 
 9. iemand

  Naam Ingame:Arvind
  Friendcode:4382 0050 9238

  :P

    /   Beantwoorden  / 
 10. jarne

  het is spijtig maar je moet toch niet stoppen? plz doe nog wat verder

    /   Beantwoorden  / 
 11. jarne

  tot dag 100 dat is een mooi getal

    /   Beantwoorden  / 
 12. thom

  mijn naam is: Thom
  mijn frend code is:1719 0899 5741
  voeg mij ff toe erik ik heb jou ook toegevoegt
  en zeg maar waneer je wil vegten

    /   Beantwoorden  / 
 13. Michaëla

  Gefeliciteerd Erik, met je grote overwinning! ^^ Ik heb (weer) van je dagboek genoten en ik kan niet wachten tot de volgende. =)

    /   Beantwoorden  / 
 14. walie

  mijn team is bijna hetzelfde als dat van erik :S xD ik zou dolgraag online emt je vechten, maar ik krijg het niet voor elkaar om mijn router zo intestellen dat mijn ds het signaal ontvangt (of anders om)

    /   Beantwoorden  / 
 15. erik

  Ik heb Thom en Arvind toegevoegd aan m’n friend roster. Kan één van jullie vanmiddag om een uur of vier?

  De battle tower snapte ik weinig van. Hij ging inderdaad even online om iets te downloaden, maar daarna moest ik alsnog offline tegen een computergestuurde trainer vechten. Via een Pokémon Center vechten vind ik makkelijker geloof ik.

    /   Beantwoorden  / 
 16. pokefreak

  in de battle tower vecht je ook niet direkt online, je download de gegevens van een andere speler uit de wereld en speelt tegen hem maar hij is niet online je speelt tegen computer

    /   Beantwoorden  / 
 17. arjan

  vreselijk dat je stopt twas zo’n goed dagboek

    /   Beantwoorden  / 
 18. erik

  Of ik doe iets verkeerd, of thom en arvind zijn niet online. :p Vanavond een herkansing dan maar.

  Afhankelijk van hoe leuk het is wil ik nog een paar dagen over het online gebeuren schrijven maar daarna is de koek toch echt op. Het spijt me jongens, maar aan alle goede dingen komt een eind.

  Wat ik daarna ga doen weet ik nog niet precies, maar ik heb al wat vage plannen.

    /   Beantwoorden  / 
 19. Kayleigh

  jammer dat dit dagboek nu al afgelopen is, ga je er nog een maken van een ander spel? :P

    /   Beantwoorden  / 
 20. jarne

  erik vang cresellia en schrijf erover

    /   Beantwoorden  / 
 21. maaike

  je hebt eerder dan mij de pokemon leauge verslagen xp

    /   Beantwoorden  / 
 22. Wouwter

  Tijd voor weer een ander dagboek. :D

    /   Beantwoorden  / 
 23. rick

  ik heb ook in een keer de jeweetwel gehaald

  PS:ik heb nu palkia azlef en ukie

    /   Beantwoorden  / 
 24. kiara

  wist je dat het nog niet gedaan was er zijn nog 3 steden waar je naartoe moet.
  eentje daarvan is waar de battle tower is.
  schriijf er ook over.
  please!!

    /   Beantwoorden  / 
 25. bastjaan

  waar vind je je friend code? dit i de eerste keer dat ik online wil vechten, maar waar zie je je riend code toch?

    /   Beantwoorden  / 
 26. Esther

  als je nationale dex hebt kun je verder op battle island als je naar stark mountain gaat daar is een legendarische pokemon
  (moet eerst lavasteen weghalen)
  weet iemand hoe je heatran en giratina vangt zonder masterball heatran en giratina zijn lvl 70 maar mijn napoleon (empoleon) is lvl 100 en gaat nog defeat in een gevecht bij die 2 kan iemand me daarbij helpen

    /   Beantwoorden  / 
 27. bastjaan

  staat heatran of grinatinna op donkerrood slaapt hij gebruik je direct bij de eerste beurt een quick bal gebruik je dan 30 dusk bals en daarachter nog 5 timer bals en dan heb je hem maar het kan ook zijn dat hij in een van die dusk bals erin zit heb regigas en ei van manaphy ook al

    /   Beantwoorden  / 
 28. erik

  “waar vind je je friend code? dit i de eerste keer dat ik online wil vechten, maar waar zie je je riend code toch?”

  Op je Pal Pad, die zit als het goed is tussen je Key Items

    /   Beantwoorden  / 
 29. jarne

  erik vergeet psyduck niet! hij zit in de care

    /   Beantwoorden  / 
 30. thom

  ik ben over 10 min. online erik
  ik zie wel of je er bent of niet

    /   Beantwoorden  / 
 31. thom

  btw ik heb singel batle gedaan en dn free lv.

    /   Beantwoorden  / 
 32. erik

  Ik zie dat je online bent maar…

  There is no response. Either the player is not connected to Nintendo Wi-Fi Connection of you have been removed from the player’s friend roster (80430)

    /   Beantwoorden  / 
 33. erik

  Nou dat was best leuk! Jammer dat Crobat er op het laatste geen zin meer in had, maar toch leuk. ;)

  Nu ga ik tekenen. Fijne avond nog thom.

    /   Beantwoorden  / 
 34. thom

  the crobat is fly very very vare away.
  ik denk dat hij de moet op gaf.
  maar het was leuk om met je gevogten te hebben
  en meschien tot de volgende keer
  meschien wel ander spel zelde bijvoorbeeld:P
  (als ik veder kom)

    /   Beantwoorden  / 
 35. Esther

  ik ga als ik tijd heb meteen weer proberen
  zit nu tijdje nintendogs te spelen

    /   Beantwoorden  / 
 36. basioh

  ahhhhhhhhhhhhhhhhh… nintenhondjes…

    /   Beantwoorden  / 
 37. basio

  t’is niets esther, en nintendogs is best oke

    /   Beantwoorden  / 
 38. bastjaan

  he, wie zat op mijn emailadres, want ik typte bastjaan bij naam en het eindigde als ik had gedrukt op reageer stond er basio, wie is de schuldige?als ik het ooit weet laat ik virussen op zijn pokemon smijten

    /   Beantwoorden  / 
 39. pokefreak

  eeh iedereen schrijf ff allemaal je friendcode opals jeme toegevoegd heb ik heet KLAAS en m’n friend code is:3995 4647 7772

    /   Beantwoorden  / 
 40. pokefreak

  owja het is voor pokemon:P

    /   Beantwoorden  / 
 41. killer

  ik wil heus wek je uit dagen erik maar als je dat overleeft is een andere vraag

    /   Beantwoorden  / 
 42. thessa

  ik ben helemaal achter in de stark mountain maar daar is alleen een open plek en verder licht er niks (ja stenen waar ik niks mee kan) wat moet ik nu doen? En ik kan mesprit nergen vijnden ik ben hem een keer tegen gekomen maar toen was hij voor me weggegaan en nu kan ik hem nergens meer vingen.

    /   Beantwoorden  / 
 43. Linkster/G.Tom

  Waarom doet deze tekening me denken aan de laastste scene uit The Lion King?

    /   Beantwoorden  / 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.