Het Pokémon Dagboek dag 14: Ik ga ondergronds


Okee, ik zit nu dus officieel vast. De Route 206 vanaf Eterna City brengt me alleen maar terug naar Oreburg City, dus dat schiet niet op, en ik weet nu even niet wat m'n volgende doel moet zijn. Maar geen zorgen, ik kom er wel uit. Bovendien geeft dit me mooi de gelegenheid om eindelijk de omgeving wat beter te verkennen. En ook om eindelijk eens te kijken waar die "Explorer Kit" precies goed voor is.

Een "Explorer Kit" klinkt behoorlijk sjiek, maar het is eigenlijk alleen maar een duur woord voor een hamer en een pikhouweel. Ik kreeg ze van een willekeurige oude man in Eterna City die erbij vertelde dat ik nu het ondergrondse gedeelte van Sinnoh kon gaan verkennen. En inderdaad, zodra ik de Explorer Kit activeerde opende de grond zich onder mijn voeten en viel ik in een pikzwart gat. "Het is een valstrik!" schoot het door me heen. Maar even later werd ik wakker in een ondergronds gangenstelsel, precies zoals de oude man had beloofd. Heel erg spannend vond ik het alleen nog niet. Een beetje met een hamertje diamanten uit de rotsen tikken voelde zelfs een beetje saai. Is dit weer zo'n onderdeel van Pokémon dat later pas leuk wordt?

Bekijk het hele Pokémon Dagboek

Lees ook:Het Pokémon Dagboek dag 12: Snel, sneller, snelst!
Lees ook:Gelimiteerde Explorer’s Edition BotW aangekondigd
Lees ook:Dark Souls 3 dagboek – dag 6
Lees ook:Het Pokémon Dagboek dag 84: Op weg naar de top
Lees ook:Het Pokémon Dagboek dag 66: Een hartverscheurende keuze

29 reacties op “Het Pokémon Dagboek dag 14: Ik ga ondergronds

 1. Raymond von mani

  Nou erik er zitten hele interesante voorwerpen in de muren daar.
  Alles bewaren en in je rugzak doen!
  Behalve de spheres die zijn eigenlijk niet zo gek veel waard.

    /   Beantwoorden  / 
 2. Linkster

  erik, die weg gaat niet alleen naar oreburgh, maar als je vanuit oreburgh dat modderpad opgaat en dan naar rechts gaat dan kom je door een tunnel en dan een beetje doorlopen, dan kom je in hearthome city!

    /   Beantwoorden  / 
 3. rebecca

  ik heb al 21 thunderstones gevonden in the underground & 10 sunstones& 17 fire stones ofsoo O_O ik snap niej waarom ik ze zovaak tegekom O_O

    /   Beantwoorden  / 
 4. Linkster

  yarah, ik heb de chimchar, je wilde die toch ruilen tegen een piplup? en ik kan nog wel een ditto vangen, die mag je dan hebben, ok?

    /   Beantwoorden  / 
 5. Raymond von mani

  Uhh linkster erik zei dat hij het zelf wou uitvinden…

    /   Beantwoorden  / 
 6. Raymond von mani

  PS: heb jij vandaag tijd linkster?

  (( klik op antwoord dan krijg ik een email ))

    /   Beantwoorden  / 
 7. Wouter

  Waarom worden alle POKéMON dagboek berichten om 00:21 geplaastst? Ik vraag het me nu al een aantal dagen af… Waarschijnlijk is dit weer zo’n vraag die iedereen al gesteldt is en waar ik dus geen antwoordt op krijg.

    /   Beantwoorden  / 
 8. Raymond von mani

  nou dat kun je van te voren schrijven en instellen hoelaat ze geplaatst worden.
  toch? toch?!

    /   Beantwoorden  / 
 9. Mithrandir

  Erik is stiekem op vakantie en heeft al 30 dagen aan pokemon dagboek gereed gezet :P

    /   Beantwoorden  / 
 10. Wesley

  Erik, dit ondergrondse gedoe kan later inderdaad leuk worden. Want als je goed rond loopt kun je fossielen vinden waaronder oudere fossiel pokemon maar ook twee nieuwe. Ook kun je waterstone’s en andere zeldzame items vinden.

    /   Beantwoorden  / 
 11. Wesley

  Erik, dit ondergrondse gedoe kan later inderdaad leuk worden. Want als je goed rond loopt kun je fossielen vinden waaronder oudere fossiel pokemon maar ook twee nieuwe. Ook kun je waterstone’s en andere zeldzame items vinden.

    /   Beantwoorden  / 
 12. LOOK, ik ben je oma !!!

  cool

    /   Beantwoorden  / 
 13. Chris

  en als je naar die ouwe man in enterna terug gaat krijg je missies van die vent en uiteindelijk leidt dat naar het maken van een secret base!(dat is eigenlijk de reden dat je spheres op graaft..naast traps kopen natuurlijk.

    /   Beantwoorden  / 
 14. Nintendo-Girl-Yarah

  Is goed Linkster, maar ik moet eerst die ditto hebben die ruil ik je wel met een pokemon die ik niet nodig hebt(geen sterke). Als ik de ditto heb dan paar ik ze met elkaar en dan heb ik een Piplup en dan krijg ik Chimchar en jij Piplup. En zullen we ook een contest doen? (ik heb al 4badges)

    /   Beantwoorden  / 
 15. Jan

  draadloos internet is zojuist gearriveerd! effe aansluiten en dan online:|:D

    /   Beantwoorden  / 
 16. Dennis

  Als iemand online wilt spelen tegen mij moet hij/zij me maar toevoegen op msn, al die lijsten toevoegen ben ik slecht en onoverzichtelijk in.

  [email protected]

    /   Beantwoorden  / 
 17. Palky

  Wouter, ben jij dezelfde pokemasterrr?

    /   Beantwoorden  / 
 18. Joopie

  later word het pas leuk. want als je de elite four hebt verslagen kan je ook fossielen opgraven . ik heb al een lileep en een omystar en nog een paar van die pokemons opgeraapt

    /   Beantwoorden  / 
 19. Linkster

  Nee Raymond vandaag heb ik geen tijd sorry.

    /   Beantwoorden  / 
 20. Linkster

  yarah een contest is goed, ik weet alleen niet hoe dat via wi-fi moet?

    /   Beantwoorden  / 
 21. Linkster

  von mani: ik heb d note uit. geweldig.
  yarah vanavond kan ik niet. nu wel, dan ruil ik mijn ditto even over. die mag je houden, ik kan er toch wel een nieuwe vangen.

    /   Beantwoorden  / 
 22. Linkster

  von mani: ik heb d note uit. geweldig.
  yarah vanavond kan ik niet. nu wel, dan ruil ik mijn ditto even over. die mag je houden, ik kan er toch wel een nieuwe vangen.

    /   Beantwoorden  / 
 23. erik

  Nou okee, dat klinkt alsof ik toch nog een paar keer naar de underground zal moeten gaan. Hopen dat het inderdaad leuker wordt. Fossielen klinken wel spannend!

  “en als je naar die ouwe man in enterna terug gaat krijg je missies van die vent en uiteindelijk leidt dat naar het maken van een secret base!(dat is eigenlijk de reden dat je spheres op graaft..naast traps kopen natuurlijk.”

  Daar had ik ook al eerder over gehoord, die geheime basis. Ik ben benieuwd :)

  “Waarom worden alle POKéMON dagboek berichten om 00:21 geplaastst? Ik vraag het me nu al een aantal dagen af… “

  Geen grote diepzinnige reden, ik vind het gewoon beter om een vast tijdstip aan te houden.

    /   Beantwoorden  / 
 24. Nintendo-Girl-Yarah

  Ben je er nog Linkster? Ik was met mijn moeder naar Heerlen. En om contesten te doen is heel makelijk: ga naar dat ronde ding in Hearthome city (contes hall) en dan ga je helemaal links met die dame praten achter die balie en kies nu join group en dan moet normal rank pakken en dan doe je maar cool contest. Snappie?

    /   Beantwoorden  / 
 25. Charr

  Zou je niet is een dagboek dag kunnen maken over je Pokemons zelf?

    /   Beantwoorden  / 
 26. Monferno

  hallo,
  ik ben al een tijdje aan het zoeken maar kan de gymleader niet vinden van de 2de gym en kan nu helemaal niks meer doen wie kan me helpen?
  [email protected]

    /   Beantwoorden  / 
 27. uxie,azelf,mesprit-freak

  de 2e gym leader is een gras type soort dus alle maal gras type hebt ie, de gym leader zit nog niet op zen plek als je naar die plek kijkt en dan beetje naar links zie je een popetje, (dus je moet popetjes vinden en daar mee vechten) net zo lang popetjes verslaan tot dat gym leader verschijnt op zen plek (en de 2e gym zit in eterna city onder in)

    /   Beantwoorden  / 
 28. robin

  ik moet weeten hoe ik de 5e gym lijder vind
  en hoe krijg je die psyducks weg

    /   Beantwoorden  / 
 29. diamond X

  je moet de water gym verslaan in pastoria citty als je die verslaage heb ga dan naar dat sefarie en je ziet een gelactick sukkeltje staan praat met hem en volg hem als je zo ver bent dat die bij het bos ergens staat dan praat je weer met hem hij gaat vechten met je maar je moet ook nog met je rivaal vechten en dan als je die galacktic sukkeltje heb verslaagen ga je veder in het bos je ziet een plek je met 2 weeterschapers praat met ze of je ziet ergens een meisje . heb je al de water gym verslaagen en wil je naar de gym lijder fantina of zo iets vraag het dan weer ff op de site dan hellm ik je weer

  groetjes diamond X

    /   Beantwoorden  / 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.