Erik speelt Lost In Blue


Spel begint, Keith wordt wakker op het strand.

Keith: “Ik heb honger.”

(Zet drie stappen naar voren).

Keith: “Ik heb dorst.”

(Loopt op palmboom af om kokosnoot op te rapen).

Keith: “Ik ben moe.”

(Raapt kokosnoot op en laat Keith hem direct opeten).

Keith: “Ah, dat is beter.”

(Zie aan levensmeters dat een kokosnoot helpt tegen honger én dorst).

Keith: “Ik ben uitgeput, kunnen we even rusten?”

(Spel legt me uitvoerig uit welk icoontje ik moet selecteren om Keith te laten rusten. Ik klik erop en hij gaat inderdaad een seconde op de grond zitten. Energiemeter vult zich zowaar een beetje op en pardoes lopen de honger- en dorst-meters weer leeg. Van uitrusten krijgt Keith blijkbaar honger).

Keith: “Ik heb honger!”

Keith: “Ik heb dorst!”

Keith: “Zouden we niet eens een schuilplaats zoeken voor vannacht?”

Keith: “Ik heb nog steeds honger!”

Keith: “Mag ik u er nogmaals aan herinneren dat ik dorst heb?”

(Ik haal opgelucht adem als ik langs een rivier loop en het spel me uitlegt dat ik Keith automatisch kan laten drinken door op een rivier af te lopen. Ik volg het advies op en de dorstmeter vult zich tot 100%! Hallelujah! Nu moet hij er weer even tegen kunnen).

Keith: “Ik heb zo’n honger!”

(De goden zijn me gunstig gezind! Ik kom langs een veld vol paddestoelen. Enthousiast laat ik Keith zoveel eten als hij wil).

Keith: “Mmm, dat was lekker!”

Keith: “Oei nu heb ik buikpijn, volgens mij waren die paddestoelen giftig!”

Keith: “En het wordt al donker, waar ga ik vannacht slapen?”

(Uitgeput strompel ik een grot binnen waar ik eerst vuur moet maken met twee stokjes voordat Keith in een diepe slaap valt. (Het eerste leuke onderdeel van het spel, ik mag zelfs blazen in de microfoon om het vuur aan te wakkeren!).

Als hij daarna weer wakker wordt begin ik met een beetje tegenzin aan de tweede dag in het spel. Dat wordt vast meer van hetzelfde gezeur…)

(Keith deelt me mee dat hij honger en dorst heeft).

(Ik had me vergist! Op deze tweede dag gebeurt er wel degelijk iets opmerkelijks! Op het strand treft Keith nóg een schipbreukeling aan! Een meisje genaamd Skye. Nadat Keith per ongeluk haar bril kapot heeft getrapt blijkt ze een enorme invloed te hebben op het verdere verloop van het spel!)

Keith: “Ik heb honger.”

Keith: “Zij heeft ook honger.”

Keith: “Ik heb dorst.”

Keith: “Zij wil ook graag wat drinken.”

Keith: “Goed nieuws! Ik ben niet moe!”

Keith: “Maar zij is wel moe, misschien moeten we toch even rusten.”

Keith: “We hebben honger!”

Keith: “We hebben buikpijn!

(Ja hoor eens, ik weet dat die paddestoelen giftig zijn maar er was verder niks anders!)

Keith: “Oh wat heb ik een honger…”

Keith: “En zij ook trouwens.”

(Biedt Keith een kokosnoot aan)>

Keith: “Nee dank je, ik kan niet eten als ik buikpijn heb.”

Keith: “Maar wat héb ik veel honger…”

Keith: “Auw mijn arme buik…”

Keith: “O ja, en zij heeft ook nog steeds buikpijn.”

Conclusie?

Na een uurtje spelen kan ik zeggen dat Lost in Blue het vermoeiendste spel is wat ik ooit heb gespeeld. Ik kan heus waarderen wat Konami heeft geprobeerd te doen. Een spel maken waarin je nu eens niet tegen vijanden hoeft te vechten maar tegen je eigen honger en vermoeidheid, origineel is het zeker. Alleen als het zo moet, geef me dan toch maar liever vijanden. Om de drie seconden lastiggevallen worden door de mededeling dat iemand honger of dorst heeft is niet echt mijn idee van een leuk spel.

Zal het later beter worden? Wie weet! Ik heb Keith en Skye nu achtergelaten rond een kampvuur waar ze een zelfgemaakte salade aten van wortel en paddestoel. Er kwamen groene dampen vanaf in de vorm van doodshoofden, dus dat leek me geen best teken. Hopelijk is het niet al te giftig. Als onze twee helden morgen nog steeds in leven zijn zal ik eens kijken of er op dit eiland nog meer te beleven valt!

Lees ook:Overleven met Lost in Blue op de Wii
Lees ook:Animal Crossing dagboek – dag 379
Lees ook:Animal Crossing dagboek – dag 225
Lees ook:Animal Crossing dagboek – dag 380
Lees ook:Aftellen naar New Super Mario Bros, dag 17

27 reacties op “Erik speelt Lost In Blue

 1. Lottie

  Haha, geweldig. ;P

    /   Beantwoorden  / 
 2. Michael

  Erik,mischien word het tijd dat je een WC gaat bouwen. :P

    /   Beantwoorden  / 
 3. denise

  welkom in mijn hell erikson ;) hopen dat nu jij het spel speelt je het langer dan een paar daagjes kan uithouden, de opzet is geweldig maar dat honger en dorst gedoe o_O

    /   Beantwoorden  / 
 4. denise

  welkom in mijn hell erikson ;) hopen dat nu jij het spel speelt je het langer dan een paar daagjes kan uithouden, de opzet is geweldig maar dat honger en dorst gedoe o_O

    /   Beantwoorden  / 
 5. Bou

  Ik heb lost in blue ook, en het word nog beter hoor xD, later in het spel, (al best snel) kun je water bij je dragen en meer voedsel vinden. En naarmate je verderkomt zie je zijn opmerkingen over honger niet eens meer ;p

    /   Beantwoorden  / 
 6. Cailin Coilleach

  > waar ze een zelfgemaakte salade aten van wortel en
  > paddestoel. Er kwamen groene dampen vanaf in de
  > vorm van doodshoofden, dus dat leek me geen best
  > teken.

  Wacht eens…

  /me loopt naar de keuken…
  /me tilt een deksel op pan een van de pannen op het vuur.

  Ai… Da’s vast niet best… :/

    /   Beantwoorden  / 
 7. erik

  “de opzet is geweldig maar dat honger en dorst gedoe o_O”

  Het is inderdaad erg erg erg erg vermoeiend. Waarom hebben ze niet genoeg aan drie maaltijden per dag zoals ieder ander normaal mens?

  “Ik heb lost in blue ook, en het word nog beter hoor xD, later in het spel, (al best snel) kun je water bij je dragen en meer voedsel vinden.”

  Ik hoop het, dat zou een stuk schelen! Ik wil best graag het eiland onderzoeken, maar op deze manier ben je alleen maar bezig met eten zoeken. Echt één van de ontoegankelijkste spellen die ik ooit gespeeld heb. De meeste spellen zijn in het begin makkelijk en worden dan steeds lastiger… hier is het blijkbaar andersom ;)

  “En naarmate je verderkomt zie je zijn opmerkingen over honger niet eens meer ;p”

  Als dat zou kunnen! ;)

  “/me loopt naar de keuken…
  /me tilt een deksel op pan een van de pannen op het vuur.

  Ai… Da’s vast niet best… :/”

  ;)
  Het blijft oppassen met die paddestoelen die je in het wild vind. Misschin ook teveel Super Mario Bros. gespeeld vroeger huh?

    /   Beantwoorden  / 
  1. tobias

   je moet op de tranden zoeken daar zijn krabben en die vullen je maag goed en je moet overal op de grond seachen want dan kan er kruiden liggen en dat vinden ze lekker en dan ben je even van hun gezeik af

     /   Beantwoorden  / 
   1. tobias

    ik bedoel stranden en searchen lol XD

      /   Beantwoorden  / 
 8. Linkster

  als ze nog leven. tsssss…. lijkt me wel grappig hoe ze doodgaan van de honger. muhahahahahah!

    /   Beantwoorden  / 
 9. mensje

  Toen ik deze tekening zag dacht ik : “Alweer een animal crossing dagboek”

  De tekening lijkt erg veel op je Animal Crossing tekenstijl Erik:)

    /   Beantwoorden  / 
 10. denise

  keith lijkt inderdaad op de erik die we aan het begin van het dagboek altijd zagen (met bruinhaar en een plukje)

    /   Beantwoorden  / 
 11. remkje

  Hmm…als je inmiddels een speer of hengel hebt om te vissen is je honger zo gestild, dorst..tsja s’ochtends even wat drinken en misschien later in de middag nog maar daar heb je verder dan ook geen last meer van :p

  Dat meisje…uch…wat is zij irritant!
  Ze kan niet alleen lopen,ze kan ook niet klimmen.. >_<

  Maar dit had ik in het begin precies ook! :p
  Ik begon steeds overnieuw, nu lukken de behoeftes aardig gelukkig ^_^

    /   Beantwoorden  / 
 12. Schaap

  Heb je het over Lost in Blue 1 of 2?

    /   Beantwoorden  / 
 13. Nintendo-Girl-Yarah

  Op welke game console is dat? Misschien koop ik het wel als het op de Wii is.

    /   Beantwoorden  / 
 14. erik

  Het is Lost in Blue 1 op de Nintendo DS :) Ik ben inmiddels… nog niet heel veel verder. ;) Het wordt weer eens tijd eigenlijk.

    /   Beantwoorden  / 
 15. White&Nerdy

  ik hou wel van het spel vooral als je zelf bedden en kasten gaat maken
  soms moet je haar ook mee nemen om verder te komen

    /   Beantwoorden  / 
 16. ikkee

  ik heb het spel ookk..in het begin was het eff moeilijk doorspelen…maar ik ben nu al een heel ver eind…het begint zelf best leuk te worden..heel het eiland moet je ontdekken..

    /   Beantwoorden  / 
 17. Jaap Stam

  Ik ben lost in blue 1 al uitgespeeld…. het is een uitermate leuke spel. Maar niet voor mensen zonder geduld. die kunnen beter maar bij vechtspelletjes blijven, want binnen 2 minuten ligt jezelf of jouw vijand al op de grond.

  Ben momenteel lost in blue 2 aan het spelen. Deze is nog uitgebreider en leuken dan de eerste versie. Moeilijkheidsgraad is bij de tweede wel verhoogd.

    /   Beantwoorden  / 
 18. Guido

  Is lost in blue al in de winkel??

    /   Beantwoorden  / 
 19. piet

  wat is leuker? lost in blue 1 of 2?

    /   Beantwoorden  / 
 20. erik

  Deel 2 schijnt iets beter te zijn, dus als je het per se wilt meemaken zou je die nog kunnen proberen. Ik vond deel 1 alleen zo saai dat ik voorgoed genezen ben, voor mij geen Lost In Blue meer! Nooit meer!

    /   Beantwoorden  / 
 21. Linkster

  erik, lost in blue wordt vet vanwege:

  SPOILERSSPOILERSSPOILERSPOILERSPOILERSPOILERS

  het eiland is niet onbewoond. sterker nog, het is de hoofdschuilplaats van een terroristische groep. met geweren en zo.
  je moet binnensluipen ala splinter cell.
  als je eenmaal een uniform te pakken hebt vragen de ventjes je continu om eten. het is erg grappig om ze giftige paddestoelen te geven en daarna te zien hoe ze creperen. bovendien zeuren ze dat er alleen aardappels te eten zijn. dus jat je hun aardappels, dan hoeven ze die niet meer te eten. ze vinden het wellicht fijner als ze van de honger STERVEN. heerlijk als je daar eenmaal bent!

    /   Beantwoorden  / 
 22. Regina

  Ik heb het spel nu al ongeveer anderhalf jaar en ik moet toegeven dat ik vaak om de haverklap vastliep. Vooral bij het stuk waarbij ik puzzels met dozen moest oplossen. Een jaar geleden was ik in het spel bij de terroristenkamp waar ik radiocontact met de buitenwereld gemaakt had. Er gebeurde vervolgens niks en ik raakte op een gegeven moment zo geïrriteerd aan het spel dat ik ermee gestopt ben en sindsdien nooit meer heb gespeeld.

    /   Beantwoorden  / 
 23. Help

  Wie kan me helpen ik kom niet verder bij lost bleu want ik moet een brug maken maar daarvoor heb ik touw nodig en als ik tegen die vrouw eg dat ze touw moet maken zegt ze dat ik niet de juiste materialen heb dus hoe maak je touw ??

    /   Beantwoorden  / 
 24. daniella

  heeey.
  ik loop ook vast… ik ben nu in de bunker nadat ik de baterijen aan die ene gast heb gegeven rashid volgens mij. en dan heb je 3 puzzels met die schakellaars. eerst kreeg ik er 2 voor elkaar maar de laatste niet in de slaapkamer, maar toen probeerde ik het de volgende dag toen lukte helemaal niets…
  weet iemand wat je daar precies moet doen?
  ik zou het zeer op prijs stelle

  verder kwam ik overal goed uit

  groetjesss en alvast bedankt…
  wel een tof spel:D

    /   Beantwoorden  / 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.