Animal Crossing dagboek – dag 108

Hoewel sommige winkels stiekem gisteren al zijn begonnen, is het pas vandaag de dag dat Animal Crossing: Wild World officieel verkocht mag worden. Voor al die nieuwe Nederlandse spelers die er sinds vandaag (of gisteren) bij zijn gekomen weet ik een grappig trucje. Iets dat vreemd genoeg niet in de handleiding staat, en waar ik zelf pas na een paar weken spelen per ongeluk achter kwam.

Normaal gesproken loop je op een bewoner af als je met hem wilt praten, en druk je vervolgens op de A-knop. Maar dankzij het touchscreen van de DS kun je je medebewoners nu ook op een andere manier begroeten. Als je in de verte iemand ziet lopen, en je tikt hem aan met de stylus. Dan maken jij en die bewoner een buiging naar elkaar. Zo’n typisch Japanse buiging met de handpalmen tegen elkaar, heel schattig. Als hij je ook nog wat te vertellen heeft komt die bewoner daarna soms enthousiast op je af gerend. Zoals Gaston vanmiddag naar mij, om me te zeggen dat ik morgen beslist bij zijn huis langs moet komen tijdens de rommelmarkt. Hij had iets waarvan hij zeker wist dat ik het geweldig zou vinden. Ik ben benieuwd!

Wat is Animal Crossing: Wild World eigenlijk?
Laatste 50 ~ Archief ~ FAQ ~ Inwoners van Costanza

WIN een Nintendo DS + Animal Crossing: Wild World!!!

Lees ook:Nintendo’s Paascadeautje
Lees ook:Animal Crossing dagboek – dag 110
Lees ook:Animal Crossing dagboek – dag 5
Lees ook:Animal Crossing dagboek – dag 338
Lees ook:Animal Crossing dagboek – dag 161

21 reacties op “Animal Crossing dagboek – dag 108

 1. AC:WW fan :D

  Ik heb het ook geprobeert maar bij mi9j zwaaien zze (ook erg leuk) en bij mij maakte Walker een buiging en ik zwaaide (zo leuk:D)

    /   Beantwoorden  / 
 2. erik

  Je hebt helemaal gelijk AC:WW fan. :) Het verschilt per bewoner. Sommige zwaaien, anderen buigen of geven een hoofdknikje (het verschil is af en toe niet zo duidelijk). Maar ze groeten wel allemaal terug.

    /   Beantwoorden  / 
 3. denise

  mijn bevalt hij nogsteeds goed, mijn broertje heeft stiches in zijn dorp wonen, en die heel allemaal kiddy spullen, en ik spaar kiddy dus ik heb hem gevraagt of hij voor mij wat bij haar wil kopen !

  erik, je hebt van die grote vissen die zwemmen naar je toe ze bijten in het aas je dobber gaat naar onder en zo zwemmen weer weg ( zonder dat je ze hebt ) wat kan ik daar aan doen ?

    /   Beantwoorden  / 
 4. erik

  Denise, vissen zou je zelfs met je ogen dicht kunnen doen. :) Als het geluid van de DS maar aan staat. Je moet echt alleen je hengel binnen halen als je het spartelende geluid hoort, laat je niet afleiden door sneaky vissen die net doen alsof ze al eerder bijten.

    /   Beantwoorden  / 
 5. Bartold

  Stitches woont oowk bij mij, maar hij heeft zijn spullen ingepakt :’(…

    /   Beantwoorden  / 
 6. Laura

  hey Erik,

  ik heb het spel nu ook!!
  Gisteren gekocht
  alleen ik kan niet online, ik heb wel draadloosnetwerk maar klopt ht dat je een router nodig hebt?

  En ik heb nog een vraag

  ik heb alleen nog maar peren, hoe krijg je ander fruit en hoe kun je fruit planten?

    /   Beantwoorden  / 
 7. Adam

  door naar andere dorpen te reizen en daar ander fruit pakken en in je eigen dorp begraven verzorgen en dat groeit uit tot een boom

    /   Beantwoorden  / 
 8. erik

  Ik dacht niet dat je persé een router nodig hebt laura…

  Maar ik heb daar niet heel veel verstand van. (Ik ben ook nog steeds niet online geweest).

  Volgens mij moet het in principe wel kunnen met de meeste draadloze netwerken, maar de instellingen moeten precies goed staan.

  Misschien kun je hier wat vinden? Nintendo’s officiële hulpsite. Rechts kun je de foutcode invoeren die je DS geeft, en zou je als het goed is een oplossing moeten krijgen.

  Andere soorten fruit kun je inderdaad krijgen in andere dorpjes, en heel soms krijg je het kado van een bewoner of via de post. En kokosnoten spoelen af en toe aan op het strand.

    /   Beantwoorden  / 
 9. Marcel

  Ik kon meteen op de 1e dag een HMD kopen. Is die trouwens zeldzaam?

    /   Beantwoorden  / 
 10. Animalfan

  Hey als je ander fruit wil hoef je niet eens Naar een ander drop :S Ik heb Peren appels peaches sinaas appelen en kersen, en ik heb geen wi-fi gebruikt!!! Dus als je fruit wil reageer op me

    /   Beantwoorden  / 
  1. thibault

   hoe doe je dat nou van dat ander fruit zonder wi-fi

     /   Beantwoorden  / 
 11. doupatuno forest

  ik wil ander fruit ik heb het geprobeerd met brieven te versturen en eerst kreeg ik appels cocosnote en sinasappels en standaart had ik kersen maar nu krijg ik allen stomme meubels en kleren:S wat moet ik doen om peren en perziken te krijgen

    /   Beantwoorden  / 
 12. sophie

  Hé,
  Ik heb ook acww
  maar eeuhh..
  Ik heb net wifi gekregen! [á]
  en eeuh..
  ik ben opzoek naar ”friend codes”
  die stonden op deze site maar eeuhh…
  waar saat het nu dawn?/

    /   Beantwoorden  / 
 13. sophie

  Jeeéé kan het ook op een andere manier zeg hem zeg hem!

    /   Beantwoorden  / 
 14. Valerie

  Volgens mij is het zo dat als die gene naar wie je zwaait iets in zijn/haar handen heeft maakt hij/zij een japanse buiging en anders zwaait hij/zij

    /   Beantwoorden  / 
 15. remkje

  Nee… het ligt aan de persoonlijkheid.
  Ik weet in ieder geval dat de normale *melba, chevre etc.* zwaaien, de vreetzakken en de chagarijnen een japanse buiging doen.

    /   Beantwoorden  / 
 16. Pim

  o , cool van die buiging , ik heb gisteren acww gechocht wel vet !

    /   Beantwoorden  / 
 17. Pim

  mijn sneeuwbal ( ik was met ‘m aan het rolen ) viel in ‘t water !

    /   Beantwoorden  / 
 18. lieselore

  hey ik zou graag weten hoe je ander fruit krijgt

    /   Beantwoorden  / 
 19. basioh

  als ik tip, zwaai ik alleen maar…:(

    /   Beantwoorden  / 
 20. Lilian

  Stuur iedereen in je dorp even een briefje, en doe er een kadootje bij, bijvoorbeeld een fruitstuk die veel voorkomt in je dorpje. Dan krijg je van iedereen post terug en ander fruit. try it.

    /   Beantwoorden  / 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.