Meer informatie over Nintendo Tetris

Met slechts 1 exemplaar van Tetris DS kunnen straks maar liefst 10 DS-bezitters deelnemen aan een gigantisch Tetris multiplayer sessie. Als je dacht dat Tetris in je eentje al een leuk spel was moet je eens kijken hoe spannend het wordt als je tegen iemand anders speelt! Er is niets zo leuk als een 4 rijen dik blok ellende naar het veld van je tegenstander te sturen terwijl je je meest duivelse en sadistische lachje laat horen. Dat dat allemaal mogelijk is met slechts 1 exemplaar van het spel is helemaal geweldig.

Het spel kan ook online gespeeld worden, alleen dan kunnen maar 4 spelers tegelijk het tegen elkaar opnemen. Bovendien kun je dan ook je duivelse en sadistische lachje niet doen. Of je kunt het wel doen, maar niemand zal je horen. Of toch in ieder geval je tegenstanders niet.
Een paar dagen geleden sloeg de wanhoop nog lichtelijk toe toen Nintendo twee verschrikkelijke screenshots van dit spel naar buiten bracht. Ze waren duidelijk in elkaar gezet door de nieuwe kleurenblinde stagiaire die Nintendo heeft rondlopen in Kyoto, en ik mag hopen dat deze achtergronden niet in het uiteindelijke spel terecht komen.

Gelukkig zijn er gisteren een paar nieuwe screenshots van het spel gepubliceerd die er al een stuk beter uitzien. Ze spelen zich af in het Balloon Fight thema. En behalve in de achtergrond zie je dat ook terug aan de kooi met balonnen die tussen de blokjes in het veld staat. Ik ben benieuwd wat voor mogelijkheden dat opent in het spel?

In deze Nintendo Tetris hebben spelers straks de keuze uit 6 verschillende thema’s, allemaal gebaseerd op beroemde Nintendo karakters en spellen. Balloon Fight is nu dus al bekend, en een Mario thema is ook al bevestigd (hoe verrassend). De andere vier worden nog even geheim gehouden, maar we kunnen denk ik wel veilig stellen dat er in ieder geval een Zelda en een Metroid thema zullen zijn. Met een beetje geluk ook nog een F-Zero thema!

Tot slot kondigt Nintendo ook nog een Touch Mode aan. Tsja, je bent een DS spel of niet. In Touch Mode kun je de stylus van de DS gebruiken om je blokjes te verplaatsen en rond te draaien. Curieus genoeg is de tijdslimiet uit deze spelstand verwijderd. Je mag net zolang nadenken over je volgende zet als je wilt. Ik vraag me af of het spel daar echt leuker van wordt. Zonder de tijdslimiet en het vallende blokjes-aspect hou je toch eigenlijk alleen maar een hele simpele legpuzzel over? Of zie ik nu iets over het hoofd? Ik denk dat ik straks meer tijd zal steken in de klassieke Tetris mode die gelukkig ook in het spel komt.

Bron: Kotaku

Zie ook:
Het Animal Crossing dagboek met illustraties
Nintendo onthult de DS Lite
Vierpuntsdruktoets op de DS Lite niet langer "klikkerig"

Lees ook:De online opties van Tri Force Heroes
Lees ook:Online spelletje: First Person Tetris
Lees ook:YMCK’s retro-soundtrack voor PiCOPiCT
Lees ook:Wii vanaf 25 mei online
Lees ook:Hunt: zombiehorror van de makers van Darksiders

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.