Vierpuntsdruktoets op de DS Lite niet langer “klikkerig”

Ik weet niet hoe het bij jullie zit, maar ik ben persoonlijk geen fan van de ultraplatte knopjes die Nintendo heeft ontwikkeld voor de GBA SP, en later ook gebruikt voor de DS. Ik snap het nut er wel van, de SP en de DS kunnen prachtig dichtklappen. Maar ik vind het gewoon niet prettig spelen. Die "klikkerige" knopjes, het voelt zo goedkoop. Daarom was ik ook blij toen ik het volgende fragment tegenkwam.

Dit is een telefoongesprek tussen Tim Rogers en zijn vriend bij Hori. Hori is een bedrijf dat accessoires ontwikkelt voor spelcomputers. Ze hebben een goede reputatie en Nintendo heeft zelfs een paar van hun producten officieel gelincenseerd. Het gesprek gaat over de DS Lite.
Ik bel hem op, hij zegt: "Ja, we maken er screenprotectors voor en dat soort dingen." Hij zegt dat ze een demo-exemplaar in het kantoor hebben. Ik zeg: "O ja?" Hij zegt: "Ja, om een idee te krijgen van de dimensies enzo." Hij vertelt me dat het plastic glad aanvoelt. De actieknoppen klikken net zoals de knoppen op de huidige DS, maar de vierpuntsdruktoets voelt aan zoals die op de Gameboy Micro. "Het voelt solide." Ik vraag naar het scherm. Hij zegt: "Die doet het niet, ons exemplaar is leeg van binnen." Dat was misschien ook wel te verwachten.

In ieder geval een fatsoenlijke vierpuntsdruktoets. Het is een begin. Ik hou van die echte ouderwetse vierpuntsdruktoetsen, die je zo lekker kunt laten rollen onder je duim. Zelfs al vind ik het niet erg sympathiek van Nintendo om na amper een jaar al een betere versie van hun eigen spelcomputer op de markt te brengen, nu wil ik er toch eentje hebben.

Bron: Next Gen

Zie ook:
Nintendo onthult de DS Lite
Het Animal Crossing dagboek met illustraties
Totale DS-gekte in Japan

Lees ook:Verhelderend filmpje Nintendo DS Lite
Lees ook:Dit prototype van de 3DS had een verwisselbare vierpuntsdruktoets
Lees ook:DS Lite krijgt eigen rumble pak
Lees ook:De nooit uitgebrachte DS Lite met grotere schermen
Lees ook:Het Pok√©mon Dagboek dag 31: Clefairy zegt…

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.