Trailer: mobile puzzelspelletje Splitter Critters

Kijken op YouTube
Korte trailer voor een simpel maar ingenieus spelletje. Een groep beestjes probeert hun ruimteschip te bereiken, en jij helpt ze door de levels razendsnel te verbouwen. Scheur het scherm doormidden (door met je vinger lijnen te trekken), en plak de losse helften weer aan elkaar zodat obstakels verdwijnen. Een slim idee dat extra goed werkt doordat de scheurrandjes er zo tastbaar en realistisch uitzien. Alsof je met echt papier een interactieve collage maakt.

De iOS-versie van Splitter Critters is nu verkrijgbaar voor €2,99. Later dit jaar verschijnt het spel ook voor Android.

Neo-games.blog forum

Lees ook:Puzzelen met kleuren in indiegame Hue
Lees ook:Futuristische tunnelracer SpeedX 3D naar Nintendo’s eShop
Lees ook:Super Mario Maker – Boo’s Plumbing Nightmare ver 3.0
Lees ook:Dark Souls naar smartphones als Slashy Souls
Lees ook:Nvidia maakt een eigen handheld spelcomputer

5 reacties op “Trailer: mobile puzzelspelletje Splitter Critters

 1. Gulzt

  Ha Erik, Fire Emblem mobile al geprobeerd?

    /   Beantwoorden  / 
  1. G.Tom

   Ik heb normaal echt schurft aan mobiele telefoongames, maar deze is niet eens zo slecht. Ik word in ieder geval niet om de 5 min om mijn oren geslagen met popups voor microtransacties, wat ik al een hele opluchting vind.

     /   Beantwoorden  / 
  2. Erik

   Heb hem dit weekend even gedownload. Het speelt lekker, maar ik merkte al snel dat dit gewoon echt niet mijn genre is. Zodra de gevechten een beetje ingewikkeld werden (met muurtjes op het veld enzo) had ik er geen zin meer in. Ik weet niet waarom, maar ik heb gewoon geen geduld voor strategiespellen. Zelfs niet als ze zo gestroomlijnd zijn als Fire Emblem Heroes.

   Maar zoals gezegd: het speelt prima en je merkt dat Nintendo net zoveel tijd steekt in hun mobile games als in spellen voor hun eigen platforms. (Mooi introfilmpje ook).

   En in het halve uurtje dat ik heb gespeeld werd er niet één keer gezeurd om microtranaacties, dus dat is ook positief. De optie om extra orbs te kopen zit zelfs best diep verstopt in de menu’s… al weet ik natuurlijk niet of het spel later alsnog gaat aandringen.

     /   Beantwoorden  / 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.