Bestuur een kaars in Candleman voor Xbox One

Kijken op YouTube
Vanuit het niets verscheen vandaag Candleman voor Xbox One. Een Chinese indiegame over een levende kaars die op reis gaat in een donkere wereld.

Dat klinkt als een ideale combinatie, maar de gimmick is dat Candleman’s vlam per level maar 10 seconden kan branden. Daarna is hij opgebrand. De levels duren veel langer dan dat, waardoor spelers grotendeels “op gevoel” de hindernissen moeten ontwijken. En dan krijgt Candleman ook nog te maken met platforms die verdwijnen in het donker, en vijanden die hem alleen met rust laten als het licht brandt.

Het is een trucje dat Nintendo had kunnen verzinnen voor een van hun Mario-spellen (Super Mario 3D World heeft zelfs een level dat hier een beetje op lijkt), maar ontwikkelaar Spotlighter heeft het idee uitgewerkt tot een compleet platformspel. De trailer is leuk, hopelijk is de rest van het spel ook de moeite waard.

Neo-games.blog forum

Lees ook:Touch Mushy, Get Dizzy in Super Mario Maker
Lees ook:Super Mario Maker – Substitute Pokey
Lees ook:Toffe Japanse commercial Super Mario 3D World
Lees ook:Citaat: Shigeru Miyamoto over Super Guide
Lees ook:Japanse verpakking New Super Mario Bros wordt GEEL

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.