Fairune 2 ziet eruit als een leuke Zelda-kloon

Kijken op YouTube

Fairune 2 isn’t just a lo-rez mobile game ported to 3DS. Fairune 2 is a super streamlined Zelda, and a good one too! How could I have let this pass me by?

Heel lang geleden, in het jaar 2009, besprak ik op deze site het online spelletje Fairune. Een piepkleine Zelda-kloon met schattige pixelgraphics en een paar leuke puzzels.

Drie jaar later maakte ontwikkelaar Skipmore een vervolg voor iOS, Android en de 3DS eShop. Dat spel heette ook Fairune, maar het was groter (in vergelijking met Zelda nog steeds best klein) en moeilijker en het verhaal was beter uitgewerkt.

En nu is er dus een vervolg op dat vervolg. Fairune 2 is nóg groter en verscheen deze week exclusief voor de 3DS. Ik zou deze release waarschijnlijk volledig hebben gemist, als J.C. Fletcher vandaag niet zo’n enthousiaste recensie had geschreven op Tiny Cartridge. Goed dat iemand die obscure eShop-spelletjes nog een beetje in de gaten houdt.

Net als in het browserspelletje versla je vijanden door simpelweg tegen ze aan te lopen. Alleen zijn er nu 4 grote levels (allemaal met een bovenwereld en een onderwereld) om te verkennen. Het ziet er echt leuk uit. Het prijskaart van €6,99 was even schrikken, maar ik denk dat ik Fairune 2 toch maar ga downloaden.

Neo-games.blog forum

Lees ook:Online spelletje: Fairune
Lees ook:Motionsensor cartridge voor Nintendo DS?
Lees ook:3DS-spelletje Pullblox krijgt een vervolg: Fallblox
Lees ook:Vijftien jaar oude Sonic the Hedgehog 4-video opgedoken
Lees ook:Even naar… Primera voor een 3DS eShop Card

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.