Ja echt: een GameCube-controller adapter voor de Wii U


Je vraagt je misschien af wat de 13 jaar oude GameCube-controller heeft te zoeken op de Wii U (een spelcomputer die voor alle duidelijkheid niet backwards compatible is met GameCube-spellen), maar dat heeft alles te maken met Super Smash Bros. Volgens veel fans is dit namelijk nog steeds de ultieme controller om dat populaire vechtspel mee te besturen. Nintendo heeft besloten die fans tegemoet te komen, maar dan wel op een heerlijk omslachtige manier: een adapter waarmee je originele GameCube-controllers kunt aansluiten op de Wii U. Ieder ander bedrijf zou gewoon een nieuwe draadloze controller maken met dezelfde knoppen-layout, maar waarom makkelijk doen als het ook moeilijk kan?

Voor iedereen die niet van Smash Bros. houdt kan deze adapter ook nuttig zijn, als Nintendo ooit besluit om digitale GameCube-spellen aan te bieden in de eShop. Ik weet dat hij er raar uitziet, maar met spellen die er speciaal voor waren gemaakt (Metroid Prime, F-Zero GX, Super Mario Sunshine, Viewtiful Joe) was het echt een fijne controller met alle knoppen op precies de goede plaats.

[g.forum]

Lees ook:Smash Bros als animated gif met 16-bit graphics
Lees ook:Smash Bros. Brawl uitgesteld
Lees ook:Niet echt maar wel mooi: Sonic in SSBB
Lees ook:Snake’s SSBB profiel online
Lees ook:Geen gamecube controls voor Twilight Princess Wii

2 reacties op “Ja echt: een GameCube-controller adapter voor de Wii U

 1. G.Tom

  Ik blijf het Nintendo’s beste controller vinden… hoewel de Wii U Pro controller ook heeeeel erg fijn is. Dit is prima.. ik verwacht nu ook eerlijk gezegd dat er vanzelf virtual console voor gamecube aankomt, of HD Collections, zelfs!

    /   Beantwoorden  / 
  1. micha

   niet alleen de beste van nintendo, de besten totaal.

   Al mis ik nog steeds een controller die die heerlijke Z van de n64 evenaart.

     /   Beantwoorden  / 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.