Twee nieuwe Super Paper Mario filmpjes

Move over Twilight Princess, stiekem wordt dit gewoon het beste Gamecube-spel! En ik weet niet eens zo heel zeker of dat wel als grap bedoeld was…
Ik bedoel, WOW wat ziet het er goed uit! Goed in de zin dat de graphics mooi zijn, maar ook hoe het speelt. Hoe het nieuwe dingen doet… gewoon alles. Alles aan dit spel is veelbelovend.

Ook een leuke bossfight om te zien, het is zo herkenbaar. In het begin weet hij nog niet hoe hij de draak moet verslaan en loopt hij een beetje te stuntelen. Totdat hij opeens het licht ziet. De zwakke plek van het beest. Zodra hij die eenmaal heeft gevonden gaat het hard.

Het geluid kan hier misschien beter uitgezet worden. Deze twee filmpjes zijn blijkbaar opgenomen op de World Hobby Fair, en ze bevatten de inmiddels zo bekende mengelmoes van beurs-geluiden die een beetje klinken als een drukke middag in een zwembad, opgenomen met een hele slechte microfoon. Al het eventuele geluid van het spel zelf verdrinkt erin.

Maar goed, twee dingen worden duidelijk:

1. Je kunt op ieder gewenst moment van perspectief veranderen. Het bekende 2D zijaanzicht, of een 3D kijkje "achter de schermen", waarbij je grapjes uit kunt halen als over een heuvel in de achtergrond heen lopen. Tof! Leuk! Grappig! Ik ben benieuwd wat voor ingenieuze puzzels dit nog meer mogelijk maakt.

2. Je kunt op ieder gewenst moment van karakter veranderen. We zien een paar keer hoe de speler hier wisselt tussen Mario en Bowser, waarbij Bowser uiteraard weer flink wat vuur kan spuwen. Uitgebreide menu’s ook trouwens. Het lijkt erop dat Super Paper Mario zijn RPG-roots toch nog niet helemaal is vergeten. Want misschien vergis ik me en is het gewoon de score die wordt bijgehouden, maar het lijkt net alsof Mario Experience Points krijgt toebedeeld bij ieder vijand die hij verslaat.

Interessant!

De launch van de Gamecube mag dan dramatisch slecht zijn geweest, zijn laatste levensmaanden worden dramatisch goed.

Zie ook:
- IGN’s hands-on impressies van Super Paper Mario
- Donkey Kong Jet Race plaatjes
- 11 nieuwe Twilight Princess screenshots
- Chibi Robo impressies 1
- Bekijk hier de Super Paper Mario trailer

Lees ook:Welja, nóg meer Super Paper Mario filmpjes
Lees ook:Nieuwe Super Paper Mario screenshots
Lees ook:Super Paper Mario verschuift naar Wii
Lees ook:Super Paper Mario, interview + speluitleg
Lees ook:Alweer nieuwe Super Paper Mario trailers

9 reacties op “Twee nieuwe Super Paper Mario filmpjes

 1. rubdstar

  hhmmmmm…..lijkt me wel wat maar ik heb geen gamecube of Wii

    /   Beantwoorden  / 
 2. denise

  dat je de wii hebt lijkt me een beetje stug… die is nog niet eens uit

    /   Beantwoorden  / 
 3. wackman

  kijk, dit vind ik nou een must have!!

    /   Beantwoorden  / 
 4. erik

  Ik ook wackman! Ik ook… Dit wordt er weer eentje om meteen op de eerste dag te halen.

    /   Beantwoorden  / 
 5. Jaap h.

  Is dit wel een game.blog ?? volgens mij eerder een Nintendo.blog Best ziek

    /   Beantwoorden  / 
 6. wackman

  misschien een lichte voorkeur voor Nintendo, maar ik kan het enthousiasme voor deze ontwikkelaar wel begrijpen.
  Nintendo heeft kwalitatief zeer hoogwaardige games die je lang bij blijven als favoriete game herinneringen. Dit betekent niet dat andere ontwikkelaars geen goede games maken, maar Nintendo heeft hier een meer constante lijn naar mijn mening.

    /   Beantwoorden  / 
 7. erik

  Het is inderdaad een games blog. Je moet begrijpen dat ik deze site in m’n eentje draaiende moet houden, en ik kan me er niet fulltime mee bezig houden. Het is onbegonnen werk om alles te willen bespreken, daar moet je gewoon realistisch in zijn. Daar is deze site bovendien niet voor bedoeld.

  Ik heb al lang geleden besloten dat ik beter goed kan schrijven over spellen die mij ook persoonlijk interesseren, dan verplicht m’n best doen om alle ontwikkelingen mee te nemen. Mensen die bijvoorbeeld van first person shooters, oorlogssimulaties of realistische racegames houden zullen al snel afhaken. Maar je moet keuzes maken en voor hen zijn er weer andere sites.

  Hopelijk wordt deze site er des te interessanter door voor mensen met ongeveer dezelfde smaak als ik. En ik hou van echte SPELLETJES. Geen realistische simulaties maar spelletjes. Ik zou bijna zeggen “zoals vroeger.” Fantasiewerelden, blauwe luchten, gekke geluidseffecten, humor, scores die bijgehouden worden… van dat soort ingrediënten hou ik.

  Hele belangrijke ontwikkelingen waar je gewoon niet omheen kunt pik ik ook wel mee, zelfs als ze niet binnen dat kader passen, maar buiten dat laat ik steeds meer dingen links liggen.

  Het is onvermijdelijk dat daarmee Nintendo hier vaker aan bod komt, want zij brengen veel meer van dat soort games uit. Maar ook Playstation en Xbox-spellen die binnen dat profiel passen krijgen alle aandacht. Om twee voorbeelden te geven, de games Viva Pinata en Loco Roco heb ik hier allebei al vaak en enthousiast ter sprake gebracht.

  En van de andere kant, Nintendo games als Geist heb ik hier nog nooit genoemd, omdat het me absoluut niet aanspreekt.

    /   Beantwoorden  / 
 8. mumu

  @ erik:
  Is dit de opvolger van paper mario op de Cube ?
  :)

  En heb je Geist geprobeerd? Ik niet :D !

    /   Beantwoorden  / 
 9. The Master

  ik ook niet

    /   Beantwoorden  / 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.