De Gameboy Micro is er.

Vandaag heb ik voor het eerst met eigen ogen een Gameboy Micro gezien. De naam zegt het eigenlijk al: het is een Gameboy…maar dan veel kleiner. Wat ik nu ga zeggen klinkt dan ook een beetje belachelijk omdat het zo voor de hand ligt. Maar toch, ik moet het kwijt.

Toen ik daar dan oog in oog stond met die Gameboy Micro was het eerste dat me opviel dat hij zo klein was. Ja echt. Ik wist dat de Gameboy Micro een hele kleine Gameboy is. Veel meer is er ook niet over te vertellen. Iedereen die hem heeft gezien zegt dat hij zo klein is. Je zou denken dat ik goed was voorbereid. En toch werd ik er volkomen door verrast. Hoeveel foto’s je er misschien ook al van hebt gezien, niets kan je voorbereiden op hoe klein hij in werkelijkheid is. De Micro is echt piepklein. Een heel klein en grappig apparaatje.

Eindelijk begint Nintendo’s bedoeling me duidelijk te worden. Het hele begrip "portable" wordt door de Gameboy Micro in een nieuw perspectief gezet. De DS en de PSP zijn bij nader inzien helemaal niet zo draagbaar. Als je op reis gaat moet je die dingen echt bewust meenemen. Je moet van tevoren plannen dat je later tijd hebt om er mee te spelen. Ik denk dat de Gameboy Micro eindelijk de Gameboy is zoals ontwerper Gunpei Yokoi hem ooit voor ogen gehad moet hebben. Een klein dingetje dat je achteloos in je broekzak kunt stoppen. Zonder erbij na te denken eigenlijk. Gewoon iets dat je altijd bij je hebt. Vijf minuten over? Irritante reclameblokken tijdens de film? Haal de Gameboy Micro uit je broekzak en race een paar rondjes F-Zero.

Een apparaatje dat je uitnodigt om er achteloos mee om te gaan zit natuurlijk wel binnen de kortste keren onder de krassen. Maar zelfs daar is aan gedacht, er zijn verwisselbare frontjes voor te krijgen. Die frontjes bedekken de hele Gameboy (ook het schermpje), dus krassen zijn niet echt rampzalig meer. De Gameboy Micro is echt een heel leuk hebbedingetje. Ik wens u veel zelfbeheersing toe als u hem ook een keer in de winkel ziet liggen. Ik moest me inhouden om niet gelijk naar de kassa te lopen en hem mee naar huis te nemen.

Lees ook:De Gameboy Micro is er.
Lees ook:De nieuwe Micro Machines heet Toybox Turbos
Lees ook:DS kannibaliseert Gameboy
Lees ook:Er bestaat een Dragon’s Lair voor de GameBoy Color?
Lees ook:Ook Player’s Choice titels voor de GBA

13 reacties op “De Gameboy Micro is er.

 1. Rens

  En dat was November, en nu is het Juli en is Erik bezig met een Animal Crossing Wild World dagboek en van New Super Mario Bros.
  Ooit gedacht Erik?

    /   Beantwoorden  / 
 2. SinnardoCode

  hahah Rens ik heb ook helemaal zitten zoeken hiernaar! maar ehh is er geen inleiding ofzo waarin je iets zegt als hier is blog.nl

    /   Beantwoorden  / 
 3. denise

  woow, we hebben hier te maken met echte prehistorie, toen erik nog een klein jongentje was, meer dan 8 maanden geleden !
  wat was hij toen schatig hé !

  nee ff serieus, je kan wel zien dat je vooruit bent gegaan in je schrijven, dit artiekel hier boven ziet er nog best wel houterig uit zegmaar ;)
  je gaat vooruit !

    /   Beantwoorden  / 
 4. Maarten

  je tekenkunst is ook beter geworden;P

    /   Beantwoorden  / 
 5. idoru

  Wow, ik wist echt niet dat je blog zo kort bestond. Ik kwam het tegen toen ik informatie zocht over het spel Animal Crossing Wild World. Dat er aan het ACWW-dagboek een leuke info website over games in het algemeen vastzat was mooi meegenomen. Ik kijk nu als het lukt elke dag!

    /   Beantwoorden  / 
 6. naomi

  Kunnen de spellen van de Advance er ook op
  en kan Nintendogs er ook op.

    /   Beantwoorden  / 
 7. Paul Hu

  ”Kunnen de spellen van de Advance er ook op
  en kan Nintendogs er ook op.”

  ja dat kan, behalve Nintendogs, das een DS spel.

    /   Beantwoorden  / 
 8. viktor

  ja dat heb ik nou ook!!
  btje researce over animal crossing wild world en je komt op zo’n vette site!!! (slijm slijm)

    /   Beantwoorden  / 
 9. Wouter

  Ik heb Animal Crossing Wild World gekocht vanwege Erik’s dagboek. Ik ben er al bij vanaf dag 14.

    /   Beantwoorden  / 
 10. SinnardoCode

  Ik heb weer zitten zoeken LOL, net op alle eerste sites al ff een gefeliciteert-reactie achtergelaten

    /   Beantwoorden  / 
 11. midas

  ERIK JE BENT ECHT HEEL LANG AL BEZIG MET NIEUWTJES OVER DE WII ENZO NIET DAT IK DAT ERG VIND :s

    /   Beantwoorden  / 
 12. psp-er

  nu al 2008! :O ;)
  zozo je blog gaat al aardig lang mee he?

  gefeliciteerd met je 3 jarig bestaan!

    /   Beantwoorden  / 
 13. G.Basioh

  ik zie inderdaad ook geen inleiding ofzo.

    /   Beantwoorden  / 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.