Animal Crossing dagboek – dag 427

Augustus is vuurwerkmaand in Seinfeld. Deze hele maand wordt het dorp iedere zondagavond verlicht door honderden vuurpijlen. En dat niet alleen: er speelt ook speciale feestmuziek en Isabelle deelt gratis cadeautjes uit aan alle bewoners.

Allemaal heel gezellig dus, maar de échte reden om je op de vuurwerkshow te verheugen is Crazy Redd. Wat eigenlijk best gek is, want op alle andere dagen kan ik die vos niet uitstaan. Hij is al 5 keer langsgeweest met zijn rondreizende “kunstbazaar”, en letterlijk alle kunstwerken die ik bij hem kocht bleken later vervalsingen. Zonde van het geld dus, want Blathers wil alleen echte schilderijen in zijn museum.

Maar het is hem vergeven, want op zondagavond maakt Crazy Redd alles weer goed met zijn loterij. Je koopt een gelukskoekje en daarin zit dan een briefje dat recht geeft op een retro Nintendoprijs. En retro betekent in dit geval ook echt ouderwets: speelgoed uit het tijdperk vóór de spelcomputers. Redd kennende zal het wel goedkope namaak zijn, maar dat maakt mij niets uit. Al die maffe uitvindingen uit de jaren ’70 staan vrolijk in mijn huiskamer en sommigen hebben zelfs een animatie als je op de A-knop drukt. Echt werkende NES-spellen zoals in de GameCube-versie van Animal Crossing zullen we wel nooit meer krijgen, maar een echt werkende Ultra Hand is bijna net zo leuk.

Bekijk het hele dagboek | [g.forum]

Lees ook:Animal Crossing dagboek – dag 18
Lees ook:Animal Crossing dagboek – dag 349
Lees ook:Animal Crossing dagboek – dag 63
Lees ook:Gametrailers ook niet enthousiast over de nieuwe Animal Crossing
Lees ook:Animal Crossing dagboek – dag 69

9 reacties op “Animal Crossing dagboek – dag 427

 1. Berend Jan

  Eht ik kreeg bij red alleen sterretjes ik dacht dat Red alleen sterretjes gaf als je wel of niet won…
  .
  nouja mijn huis puilt al uit met oude nintendo meuk ik wil graag een opslag voor mijn spullen anders ga ik ze binnenkort eens verkopen denk ik. Al die nintendo zooi ik doe er niets mee en mijn hele zolder staat vol :(
  .

    /   Beantwoorden  / 
 2. Erik

  Sterretjes zijn de troostprijzen. Die heb ik ook 2 of 3 keer gehad, maar verreweg de meeste keren gaf hij me een Nintendoprijs. Blijkbaar heb ik enorm veel geluk gehad.
  .
  En ik doe inderdaad ook nooit iets met mijn Nintendoverzameling, maar dat geldt eigenlijk ook voor alle andere meubels. ;) Ze staan binnen stof te verzamelen omdat ik 99 procent van de tijd in Animal Crossing doorbreng in de buitenlucht. Het is jammer dat alle meubels er daar uitzien als groene blaadjes, anders had ik een openlucht-museum kunnen inrichten over Nintendo.

    /   Beantwoorden  / 
 3. Inno Vation

  Voordat iedereen hun Nintendoverzameling in de verkoop gooit, kan je het ook exposeren op de tweede verdieping in het museum.
  .
  Om de tweede verdieping (en winkeltje) te openen, moet je minstens 20 donaties hebben gedaan en van elke categorie een voorwerp/dier. Dus ook een (echt!)schilderij/beeld. Na een paar dagen zal Blathers je aanspreken om een tweede verdieping te bouwen. Deze komt dan op je lijst van “public works projects”.
  Je kunt dus voorwerpen kopen en een expositieruimte huren (10000 Bells per ruimte). De vier ruimten zijn 8×8.

    /   Beantwoorden  / 
 4. Berend Jan

  tja maar dan moet ik 20 echte schilderijen zien op te snorren… waar ga ik die nu weer snel vandaan halen alles bij RED was nep :( en alles op andere manieren aan schilderijen komen is lastig dan kan ik beter de nintendo spullen weer terug verzamelen als het eindelijk zover is…

    /   Beantwoorden  / 
  1. Wouwter

   Je moet in totaal 20 donaties (maakt niet uit in welke categorie, dus je hoeft niet 20 schilderijen te hebben), en minstens 1 donatie in elke categorie. 1 schilderij is dus genoeg, bovendien zijn er op internet guides te vinden om echte schilderijen van neppe te onderscheiden. :D

     /   Beantwoorden  / 
  2. Inno Vation

   Ik zie nu waar het misverstand zit. Een beeld of schilderij in de categorie kunst is voldoende. Bedankt voor de opheldering Wouwter.
   .
   Als je bij een andere bewoner een beeld of schilderij ziet, kan je later soms kopen in de Re-tail Flea market. Als je namelijk een brief stuurt met bijvoorbeeld een meubelstuk die je niet meer gebruikt, stuurt de bewoner soms zijn/haar beeld of schilderij naar de Flea market om plaats te maken. Enkele keer kan je het ook per post krijgen. Natuurlijk moet je wel eerst kijken of het niet vals is.

     /   Beantwoorden  / 
  1. Gulzt

   ey tof! Als je het op het forum plaats, topic “tips aan Erik” dan ziet ie het zeker.

     /   Beantwoorden  / 
 5. Remkje

  Ik heb hem gisteren ook maar gekocht! :) (Samen met de 3DS, want die had ik nog niet.)

    /   Beantwoorden  / 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.