Bezoekers Chatroulette spelen horrorspel


Het beste horrorspel van 2015 staat niet op Steam of in de PlayStation Store, maar gewoon gratis op Chatroulette. Je weet wel: de site met al die piemels. Bekijk het onderstaande filmpje en zie hoe nietsvermoedende bezoekers opeens de hoofdrol spelen in een first person shooter. Het Engelse bedrijf Red House Mysteries bouwde een uitgebreide Escape Room, verspreid over meedere locaties. Wat je ziet is dus geen computerspel, maar een man met een camera op zijn hoofd die precies doet wat de bezoekers van Chatroulette zeggen.

Het werkt verbluffend goed. In eerste instantie reageert iedereen lacherig, maar zodra de eerste zombies in beeld komen wordt het echt spannend. Die schrikreacties bij de bezoekers zijn niet gespeeld. Het spel zit dan ook wel erg goed in elkaar. Met geloofwaardige geluidseffecten en een paar digitale trucjes waardoor je haast vergeet dat het géén computerspel is.

De makers overwegen een vervolg, dus hou Chatroulette in de gaten (op eigen risico!) als je zelf een keer wilt spelen.

Kijken op YouTube

Afgelopen? Bekijk dan ook het korte behind the scenes-filmpje om te zien hoe de makers dit allemaal voor elkaar kregen.

Kijken op YouTube

Neo-games.blog forum

Lees ook:Pac-Man op het plafond en meer verrassende museum-spelletjes
Lees ook:Surrealistisch avonturenspel Between Me and the Night
Lees ook:Driving Survival is het engste racespel
Lees ook:Kijk dit: een Doom-level van Lego
Lees ook:Natuurdocumentaire gefilmd in GTA5

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.