Video: Koji Igarashi praat 2 uur over Castlevania


Je moet wel echt van Castlevania houden om dit filmpje helemaal af te kijken. Ontwerper Koji Igarashi die ruim 2 uur lang zijn beroemdste creatie Symphony of the Night speelt. Hij wordt ondertussen geïnterviewd door een andere spelontwerper (Anna Kipnis van Double Fine) die vrijwel meteen de diepte in duikt. Zie hoe twee programmeurs eindeloos doorpraten over geheugenbesparende pixeltrucjes, animatieframes en natuurlijk vampierenmythologie. Zelfs als je maar de helft begrijpt is dit nog steeds een fascinerende blik achter de schermen.

  • In de categorie geschrapte onderdelen: Igarashi wilde eigenlijk een skeletje in het spel dat buiten beeld alle kapotgeslagen kaarsen weer zou aansteken. Spelers die heel snel teruggingen naar een oude kamer zouden hem dan af en toe betrappen.
  • Wel jammer dat de tolk niet uit het filmpje is gemonteerd. Nu geeft Igarashi steeds antwoord in het Japans (met ondertitels) waarna de tolk alles nog een keer herhaalt. Een beetje overbodig.
  • Tegenwoordig houdt Igarashi zich vooral bezig met mobiele spelletjes voor zijn nieuwe werkgever ArtPlay, maar alle hoop is nog niet verloren. De mysterieuze website Sword of Whip suggereert dat we binnenkort een spannende aankondiging krijgen. (Volgens de geruchten een Mighty No. 9-achtige Kickstarter-campagne: een spel dat om legale redenen niet Castlevania heet maar dat verder wel precies zo speelt).

Kijken op YouTube

Neo-games.blog forum

Lees ook:Koji Igarashi bezig met 3e Castlevania voor DS
Lees ook:Nieuwe Castlevania Order of Ecclesia trailer
Lees ook:Geen Castlevania voor Wii
Lees ook:Igarashi overweegt 2D Castlevania Wii Ware spel
Lees ook:Castlevania-regisseur kondigt Bloodstained aan

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.