Browserextensie speelt 24 uur per dag Animal Crossing-muziek


Animal Crossing Music is een extensie voor Google Chrome waarmee je browser Animal Crossing-liedjes speelt. Bij ieder ander spel zou ik daar al na 5 minuten zenuwachtig van worden, maar Animal Crossing heeft precies het soort rustgevende achtergrondmuziek waar je ongemerkt urenlang naar kunt luisteren. Je vergeet dat het aan staat, maar je voelt je ondertussen wel helemaal zen. Net als in het spel hoor je ieder uur van de dag een ander liedje, met op zaterdagavond een willekeurig geselecteerd optreden van K.K. Slider. Alle versies van Animal Crossing zijn vertegenwoordigd, dus je kunt precies de soundtrack uitkiezen waar jij de meest nostalgische gevoelens bij hebt. (Voor mij Animal Crossing: Wild World op de DS).

De geluidskwaliteit is helaas niet al te denderend. Veel fragmenten zijn slecht gesynchroniseerd, met hoorbare overgangen tussen het einde en het begin van de sample, en bij de soundtrack van New Leaf hoor je ook achtergrondgeluiden en voetstappen van dorpsbewoners. Niet heel erg storend, maar toch een beetje jammer. Eigenlijk zou Nintendo zelf een browserextensie moeten maken met de originele, perfect geloopte geluidsbestanden. Tot die tijd is Animal Crossing Music een leuk programmaatje voor fans die zich weer even in hun favoriete dorpje willen wanen.

Neo-games.blog forum

Lees ook:Nieuwe trailer Animal Crossing: New Leaf
Lees ook:Animal Crossing: Pocket Camp aangekondigd voor smartphones
Lees ook:15 Minuten Animal Crossing: New Leaf met Engelse teksten
Lees ook:Toffe commercial voor Animal Crossing: New Leaf
Lees ook:Video: improviseren in Wii Music

2 reacties op “Browserextensie speelt 24 uur per dag Animal Crossing-muziek

 1. Mark

  Dit bestond trouwens ook al een tijdje via http://tane.us/ac/wwcf.html

  Misschien is daar de kwaliteit beter?

  Een samenballing van mijn middelbare schooltijd en jouw AC dagboek. o’ nostalgie..

    /   Beantwoorden  / 
  1. Erik

   Oeh, bijna perfect! Als die YouTube-filmpjes precies een uur zouden duren was het helemaal af. Nu heb je toch steeds na 30 minuten een onderbreking, maar dat is alvast minder dan bij de browserextensie. (Die ik eigenlijk al niet meer gebruik. Die kleine haperingen om de paar minuten haalden me toch steeds weer uit de flow). Ik ga hem uittesten. :)

     /   Beantwoorden  / 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.