Kijk dit: retro game eerbetoon aan The Simpsons


Zou Matt Groening de makers van dit filmpje al hebben gebeld? De “couch gag” aan het begin van iedere Simpsons-aflevering wordt wel vaker uitbesteed aan andere kunstenaars, en dit is een van de mooisten die ik ooit heb gezien; het hele openingsfilmpje vormgegeven als een ouderwets computerspelletje. Het zou me niets verbazen als deze over een paar maanden opduikt voor een echte aflevering van The Simpsons.

Het knappe is dat animators Ivan Dixon en Paul Robertson (Contra 4, Scott Pilgrim vs. The World, Fez) alle scenes opnieuw hebben ingericht als platte tweedimensionale levels. Nog steeds herkenbaar voor iedereen die ooit een aflevering van The Simpsons heeft gezien (wie niet?), maar ook geloofwaardig als computerspel.

Kijken op YouTube

Neo-games.blog forum

Lees ook:Eerste trailer Scott Pilgrim – The Videogame
Lees ook:Eerste screenshots van Scott Pilgrim The Videogame
Lees ook:Scott Pilgrim vs. The World NU in de PlayStation Store
Lees ook:Vijftien minuten Fez
Lees ook:Medal of Homer trailer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.