Kijk dit: een Game Boy-emulator voor Oculus Rift


In de toekomst, als alle televisies zijn vervangen door virtual reality-helmen, spelen we onze oude games misschien op deze manier. Wat je hier ziet is een Game Boy-emulator voor de Oculus Rift. De spellen zijn precies hetzelfde, maar in tegenstelling tot saaie gewone emulators plaatst de Oculus je in een virtuele kamer met een nagebootste Game Boy om op te spelen. In dit geval nog zonder handen – waardoor de Game Boy voor je gezicht lijkt te zweven – maar het is dan ook een early prototype. Dit kan in de toekomst alleen maar mooier worden.

Want waarom stoppen bij een kale witte kamer? Als het zover is zou Nintendo hun Virtual Console ook kunnen programmeren zodat het lijkt alsof je op de achterbank van een auto zit te gamen. Of in een bushalte. Of stiekem onder de dekens (met een Handy Boy voor de verlichting) terwijl je eigenlijk hoort te slapen. Dankzij dit soort software kunnen toekomstige generaties niet alleen kennismaken met oude spellen, maar ook daadwerkelijk ervaren hoe het voelde om in de jaren ’90 op een Game Boy te spelen.

Kijken op YouTube

[g.forum]

Lees ook:3DS krijgt Virtual Handheld voor Game Boy-spelletjes
Lees ook:Platformspel Lucky’s Tale gratis bij Oculus Rift
Lees ook:Een horrorspel in een virtuele huiskamer voor Oculus Rift
Lees ook:Dit is Sony’s Virtual Reality-helm voor de PS4
Lees ook:Kijk dit: een virtuele arcadehal voor Oculus Rift

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.