Is dit toeval of hint Valve stiekem naar Half-Life 3? • Vorige week maakte ontwikkelaar Valve hun plannen bekend voor een eigen spelcomputer. Of nou ja, niet echt één spelcomputer, maar een aangepast besturingssysteem (als in: een alternatief voor Windows) waarmee iedere pc kan veranderen in een gebruiksvriendelijke spelcomputer en een wonderlijke controller met touchpads in plaats van controlsticks. Met die 2 uitvindingen hoopt Valve in 2014 de concurrentie aan te gaan met de Xbox One en de PlayStation 4.
 • Twee dagen geleden heeft Valve de merknaam Half-Life 3™ geregistreerd. Zoals veel websites toen al opmerkten hoeft dat op zich niets te betekenen; bedrijven registreren voortdurend merknamen. Vaak gewoon voor het geval ze er misschien ooit iets mee willen doen.
 • Afgelopen nacht was iemand bij Valve zo slordig om een interne website een paar uur openbaar te maken. De fout is inmiddels hersteld, maar tijdens het lek kon iedereen zien met welk project alle medewerkers op dat moment bezig waren. Wat bleek? 56 Mensen waren ingedeeld bij de Half-Life 3-werkgroep.

Dit alles betekent waarschijnlijk niets. Valve heeft er nooit een geheim van gemaakt dat Half-Life 3 (officieel nog steeds Half-Life 2: Episode 3) al een paar jaar in ontwikkeling is en het is goed mogelijk dat al deze gebeurtenissen toevallig vlak na elkaar plaatsvonden. Aan de andere kant: als er één ontwikkelaar is die het leuk vindt om aankondigingen te doen via cryptische hints en alternate reality games, dan is het Valve wel. (Portal 2 werd destijds aangekondigd via verborgen websites en onschuldig ogende Steam-updates). Waarschijnlijk betekent het dus niets, maar er is een kleine kans dat dit alles leidt tot de onthulling van Half-Life 3 als lanceertitel voor de Steam Machine. Voor de zekerheid zou ik het internet de komende dagen goed in de gaten houden.

[g.forum]

Lees ook:Black Mesa (Half-Life remake) trailer
Lees ook:Left 4 Dead interview, gameplay beelden
Lees ook:Valve wil alle DLC Team Fortress 2 gratis houden
Lees ook:Gerucht: werkt Valve aan een eigen spelcomputer?
Lees ook:Valve vraagt: Orange Box op de PS3, wat moet er beter?

Eén reactie op “Is dit toeval of hint Valve stiekem naar Half-Life 3?

 1. Wormpaul

  Los van HL:3 wil ik sowieso die steambox hebben, als het goed is precies het apparaat waar ik al jaren wacht!! (met of zonder die nieuwe controller)
  .
  En HL:3 zelf, ik ben nu na jaren van niet gespeeld te hebben al een tijdje bezig met HL:2 en los van dat het een klassieker is met geniale set pieces merk ik toch weer dat ik HL:1 zoveel fijner vond om te spelen vanwege de betere pacing in het spel.
  .
  HL:2 is technisch nog steeds goed en indrukwekkend maar er zit voor mij soms iets teveel trage stukken in vergelijken bij HL:1 maar alleen al het feit dat ik het spel nu jaren later opnieuw met extreem veel plezier speel betekend toch dat het een tijdloze klassieker is :-0
  .
  Ik heb zoveel zin in 2014!!

    /   Beantwoorden  / 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.