Mario Kart: Arcade Gran Prix DX aangekondigd


Screenshots van Mario Kart: Arcade Gran Prix DX, alweer het derde spel in de Mario Kart Arcade-serie. Zoals de naam al suggereert zijn deze spellen niet bedoeld voor op een thuisconsole, maar exclusief voor de arcadehal. Ze worden ook niet ontwikkeld door Nintendo zelf, maar door Namco-Bandai. De eerste Arcade Gran Prix DX-kasten verschijnen later dit jaar in Japanse speelhallen.

  • Namco-Bandai heeft zo te zien stevig gewinkeld in Mario Kart 7 voor de 3DS. Hierboven zie je al meteen de hangglider en op een andere screenshot rijden Mario & co. onder water met een propellor achterop hun kart.
  • Ook deze arcadekast heeft weer een ingebouwde camera zodat spelers een icoontje kunnen maken met hun eigen gezicht.
  • De hardware van de eerste twee Mario Kart Arcades was losjes gebaseerd op de GameCube. Zou dit spel draaien op een aangepaste Wii U? Het ziet er in ieder geval een stuk mooier uit. Over een paar maanden kunnen we deze screenshots vergelijken met de eerste beelden van Mario Kart U die Nintendo heeft beloofd te tonen op de E3-beurs.
  • Vroeger baalde ik altijd dat er geen thuisversies verschenen van de MK Arcade-spellen, maar daar ben ik van genezen tijdens een uitstapje naar Scheveningen (waar een Mario Kart Arcade GP 2-kast staat). Dit zijn oppervlakkige partygames met superbrede banen en nog veel meer vraagtekenblokken dan de reguliere Mario Kart’s. Leuk om een keer gespeeld te hebben, maar thuis heb ik liever racespellen met wat meer diepgang.

[g.forum]

Lees ook:Namco Bandai’s VR-versie van Mario Kart
Lees ook:Nieuwe trailer Mario Kart Arcade GP: VR
Lees ook:Namco homepage noteert PS3 en Wii-versies Beautiful Katamari
Lees ook:Mario Kart Wii online, hoe werkt het?
Lees ook:Namco homepage noteert PS3 versie van Eternal Sonata

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.