The Leap is een mini-Kinect voor op je bureau


Is dit kastje de gamecontroller van de toekomst? Waarschijnlijk niet, maar er is wel een hippe trailer voor gemaakt die je gezien moet hebben. The Leap, zoals het apparaat heet, is een soort mini-Kinect, gespecialiseerd in het registreren van kleine bewegingen. Volgens de makers tot op wel 0,01 millimeter nauwkeurig. De bedoeling is dat je hem op je bureau legt zodat er een virtuele “doos” ontstaat waarbinnen al je handbewegingen worden geregistreerd. Ook hulpmiddelen zoals potloden (om in de lucht te schrijven) en Chinese eetstokjes (blijkbaar ideaal om Angry Birds mee te spelen) worden moeiteloos herkend. De beroemde computer-interface uit Minority Report wordt hier gewoon werkelijkheid en je hoeft er niet eens speciale handschoenen voor te dragen.

The Leap is overigens niet alleen ontworpen om games mee te spelen. De makers hopen je computer helemaal over te nemen en je muis en toetsenbord overbodig te maken. In mijn geval zou ik dus niet alleen spelletjes spelen met mijn handen, maar er ook over schrijven op een virtuele typmachine die boven mijn echte bureau zweeft. Persoonlijk krijg ik al spierpijn als ik er aan denk, maar wie weet is het voor toekomstige generaties de normaalste zaak van de wereld. Als Google, Apple of Microsoft morgen besluit de techniek te adopteren kan het opeens hard gaan.

Avontuurlijke computergebruikers kunnen The Leap nu al pre-orderen op de officiƫle site. Voor 70 dollar krijg je het apparaat dan over een paar maanden (december of januari) thuisgestuurd.


Kijken op YouTube

[g.forum]

Lees ook:RuneScape producer: MMO’s moeten leuk worden om te spelen
Lees ook:Playstation Home: welkom terug aan de top Sony
Lees ook:Aftellen naar New Super Mario Bros, dag 1
Lees ook:Online spelletje: Timebot
Lees ook:FPS Simulator: de meest realistische manier om schietspellen te spelen

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.