Documentaire over indie games bijna klaar, nieuwe trailer


Nieuwe trailer van Indie Game: The Movie. Deze film is al een behoorlijke tijd in ontwikkeling, maar schijnt nu toch echt bijna klaar te zijn. De makers beweren op schema te liggen voor een premi̬re in augustus. (Al hebben ze nog wel wat extra geld nodig voor de laatste puntjes op de i <- ga daarheen als je wilt doneren Рvanaf 35 dollar krijg je er een DVD voor terug).

Opvallend is dat de opzet van de film tijdens het monteren behoorlijk is veranderd. Indie Game: The Movie begon als een serie interviews met tientallen ontwerpers, gamesjournalisten en andere mensen die iets betekend hebben voor de indie-scene. Afgaande op de nieuwe trailer gaat de film nu alleen nog maar over Team Meat (Super Meat Boy), Phil Fish (Fez) en Jonathan Blow (Braid). Alle andere interviews zijn verplaatst naar een losse bonus-DVD. Dat was ongetwijfeld geen makkelijke beslissing, maar ik kan me voorstellen dat het wel een betere film oplevert. Drie persoonlijke verhalen over de mens achter het spel zijn nu eenmaal meeslepender dan een lange rij korte interviews met onbekende nerds. En gamers? Die kopen nu gewoon de Special Edition om ook interviews te zien met de makers van World of Goo, Shadow Physics, Canabalt, Flower, Passage, Spelunky en nog veel meer hippe indiegames. (Volledige lijst op die link in de eerste alinea).

Ook leuk om weer een paar nieuwe scenes te zien uit Fez – het enige spel in de documentaire dat nog niet is uitgebracht. Het zou leuk zijn als deze film Phil Fish inspireerde om zelf ook klaar te zijn in augustus, maar Fez is als zo vaak uitgesteld dat ik nergens meer op durf te hopen.

[g.forum]

Lees ook:Fez niet (nooit) naar WiiWare, andere versies niet uitgesloten
Lees ook:Indiegame Fez op 1 mei verkrijgbaar voor pc
Lees ook:Fez uitgesteld tot 2011
Lees ook:Animal Crossing film trailers + poster
Lees ook:Hoe de bedenker van Fez zich liet inspireren door Ico

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.