Een rail shooter met écht dekking zoeken


Ik vrees voor David Arenou dat zijn spel de grens overschrijdt van hoeveel accessoires mensen in hun huiskamer willen zetten om een spelletje te spelen. En toch heeft hij wel een aardig idee: een on-rail shooter waarin je kogels ontwijkt door achter je meubilair te duiken. Afgezien van de speciale helm en de markeringsbordjes op alle stoelen (ik vraag me af of Microsoft’s Kinect-camera ditzelfde trucje uit kan halen zonder alle hulpmiddelen) lijkt het ook goed te werken. Immersive Rail Shooter maakt weliswaar geen virtuele kopie van je huiskamer, maar het spel herkent wel vanaf welke kant je je hoofd om het hoekje steekt. Voorlopig is het nog een experimenteel schoolproject, maar wie weet ziet een ontwikkelaar wel wat in het idee en wordt actief dekking zoeken in 2012 de normaalste zaak van de wereld.

[g.forum]

Lees ook:De intelligente robots van The Signal From Tölva
Lees ook:Een horrorspel in een virtuele huiskamer voor Oculus Rift
Lees ook:Trailer EyePet: een virtueel aapje in de huiskamer
Lees ook:The Leap is een mini-Kinect voor op je bureau
Lees ook:Eerste screenshots Pixeljunk Shooter 2

Eén reactie op “Een rail shooter met écht dekking zoeken

  1. Shitbull55

    *Ziet toekomst voor zich waarin z’n meubels écht aan flarden geschoten worden*
    “Schat, je wou toch altijd al een nieuwe bank?”

      /   Beantwoorden  / 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.