Nieuwe beelden van Rare’s gecancelde Sabreman Stampede


Ruim vijf minuten nieuwe spelbeelden uit Sabreman Stampede, Rare’s nooit uitgebrachte Xbox-spel. Voor wie het alweer was vergeten: dit is het spel dat ooit begon als Donkey Kong Racing voor de GameCube. Na de overname door Microsoft werd het omgedoopt tot Sabreman Stampede. De opzet was toen nog steeds een racespel met wilde dieren in plaats van auto’s. Daarna werd het een hele tijd stil en pas in 2007 (vijf jaar na de overname!) gaf Rare toe dat Sabreman Stampede officieel was geschrapt. In de nu opgedoken filmpjes blijkt dat er in die tijd flink aan het spel is gesleuteld. Je ziet niet zozeer een racespel, maar meer een sandbox game met tropische setting. Een medewerker die anoniem wilde blijven bevestigde de veranderingen in een interview met fansite MundoRare: “[It was] basically Grand Theft Auto with animals. You have a huge open landscape and you can catch animals, and ride them around.” Hoe meer ik ervan zie, hoe meer het me spijt dat Sabreman Stampede is geschrapt. Vooral de interactie met al die verschillende dieren ziet er erg tof uit. Leeuwen temmen en struisvogels vangen oogt een stuk leuker dan auto’s stelen in GTA. Dit had Rare’s beste spel kunnen worden sinds Conker’s Fur Day.

En er is nog meer slecht nieuws: fansite MundoRare houdt er na vandaag mee op. Er zijn meerdere redenen, maar Kinect Sports was zo te lezen de druppel die de emmer deed overlopen. MundoRare was kritisch over bijna alle spellen die Rare voor mij Microsoft maakte, maar deze “blatant copy of a four-year-old Wii game” (hun woorden) is het eerste Rare-spel waar geen enkele redacteur enthousiast van wordt. Ouch. Je weet dat je een probleem hebt als je eigen fanclub zichzelf opheft.

Anyway, alle relevante links:

Vier nieuwe Sabreman Stampede-video’s (niet te embedden, vandaar een link).

De complete geschiedenis van Sabreman Stampede

MundoRare’s afscheidsbrief


[g.forum]

Lees ook:Beelden van Rare’s gecancelde Sabreman Stampede
Lees ook:‘Game opleidingen zijn zonde van de tijd’
Lees ook:Sim Animals trailer (NIET de zoveelste variant op Sims 2)
Lees ook:Donkey Kong level in Lego, Mario springt echt
Lees ook:Media Molecule’s LittleBigIco illustratie

7 reacties op “Nieuwe beelden van Rare’s gecancelde Sabreman Stampede

 1. Randolph

  Lijkt op mijn gnome warlock op WoW

    /   Beantwoorden  / 
 2. Kikujiro

  Interessante post Erik. Tsjonge… wat was iedereen toen teleurgesteld toen Rare werd gekocht door Microsoft. Uiteindelijk is het misschien niet eens zo’n slechte beslissing van Nintendo geweest om Rare te laten gaan. Ik begin me nu af te vragen hoe groot de inbreng van Nintendo altijd was in de tijd dat ze nog spellen voor Nintendo consoles maakten…
  .
  Heeft iemand hier wel eens Sabre Wulf voor de GBA gespeeld trouwens? Typsich zo’n spel dat ik graag had willen spelen, maar nooit te pakken heb kunnen krijgen. Net als Conker’s Bad Fur Day voor de N64 trouwens, dat bij de locale speciaalzaak maar liefst Hfl. 220,= kostte (I kid you not!).

    /   Beantwoorden  / 
  1. Shitbull55

   Beide nooit echt gespeeld. Ben nu wel eindelijk bezig met Tunguska :-)
   (dat wil zeggen…als ik nog wat tijd bij elkaar weet te schrapen…)

     /   Beantwoorden  / 
   1. Kikujiro

    Ah… wat betreft Tunguska, de draad weer opgepakt? Sommige puzzels vond ik best wel pittig.

      /   Beantwoorden  / 
    1. Shitbull55

     Stimmt! De interface is echter wel prettig. Geen pixelhunten meer…
     Hoewel dit stiekem wel een beetje bij Adventures hoort…:-)

       /   Beantwoorden  / 
 3. Shitbull55

  Doodzonde dat interessante spellen die zover in ontwikkeling zijn nog geschrapt worden, terwijl er aan de andere kant een keer zoveel &^$%$$ uitgegeven wordt…

    /   Beantwoorden  / 
 4. Celisco Toyz

  Sinds Microsoft Rare in handen heeft is het alleen maar achteruit gegaan.

    /   Beantwoorden  / 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.