Kijken: Zelda II in drie dimensies


Iemand heeft Zelda II: The Adventure of Link nagebouwd als een first person hack & slasher. Je zou hem kunnen spelen als je de Unity plugin hebt geïnstalleerd in je browser. Maar dat heb je niet, dus bekijk dan maar gewoon het onderstaande filmpje. De maker was slim genoeg om niet het hele spel na te bouwen, maar in plaats daarvan een nieuw avontuur uit te stippelen in Zelda II’s wereld waar je in theorie ongeveer een half uur over doet. Ik zeg in theorie omdat Link’s toch al lastige vijanden in 3D nog lastiger zijn. Bovendien heeft Link nog steeds maar drie levens waarna je zonder pardon wordt teruggestuurd naar Zelda’s paleis. Nu vind ik het meestal geen probleem om een lastig level zes keer opnieuw te proberen, maar zes keer achter rupees verzamelen om een kaars te kopen, om de grot te verlichten, om de sleutel te vinden, om de deur naar de eerste kerker te openen, daar heb zelfs ik het geduld niet voor. Maar het was wel leuk om weer even rond te lopen en een paar keer verrast ‘oh ja!’ te roepen in een wereld die ik me nog opvallend goed herinner van vroeger.

[g.forum]

Lees ook:Bekijk een demonstratie van Zelda: A Link Between Worlds
Lees ook:Eiji Aonuma heeft The Legend of Zelda nooit uitgespeeld
Lees ook:Online multiplayer in Zelda: Tri Force Heroes
Lees ook:Zelda retrospective deel 6: Zelda tijdlijn
Lees ook:Europese Spirit Tracks boxart

3 reacties op “Kijken: Zelda II in drie dimensies

 1. Linkster/G.Tom

  Indrukwekkend, maar toch blijf ik de 2D versie mooier vinden.

    /   Beantwoorden  / 
 2. Ruud

  Ik weet niet waarom,maar ik blijkbaar die plugin wel…
  Ik kan het spel dus spelen. :)

    /   Beantwoorden  / 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.