Met een Tanooki Suit op Yoshi door level 1-1 van SMB?


Trailer van Super Mario Bros. X 1.2. Nu is een trailer van tien minuten inderdaad nogal amateuristisch (less is more jongens), maar ik ben aangenaam verrast door de kwaliteit van het spel zelf. Super Mario Bros. X is een door fans gemaakt samenraapsel van elementen uit Super Mario Bros. 1, 2 & 3, Super Mario World, Zelda, Earthbound, Metroid en waarschijnlijk nog veel meer spellen. De levels zijn creatief en de besturing voelt gewoon goed. Je kunt je bijna voorstellen dat als Nintendo zelf zoiets zou maken, het niet veel zou verschillen van deze fanmade-versie. Er zijn power-ups om de tijd te bevriezen, speciale levels rondom Kuribo’s Shoe, muziek uit Starwing en zelfs een intelligente multiplayer-stand voor twee spelers. Indien nodig wordt het scherm automatisch horizontaal of verticaal gesplitst, en daarna ook weer samengevoegd als Mario en Luigi dicht genoeg bij elkaar in de buurt komen. Super Mario Bros. X is duidelijk een erg ambitieus project en vanaf nu gratis te downloaden op de site van de makers.

[g.forum]

Lees ook:Dit is de wereldkaart van New Super Mario Bros.
Lees ook:Japanse verpakking New Super Mario Bros wordt GEEL
Lees ook:New Super Mario Bros later in Japan als in Amerika?
Lees ook:Drie gameplay filmpjes van New Super Mario Bros.
Lees ook:Kijk dit: de zelfbedachte Mario-levels van striptekenaar Bryan Lee O’Malley

2 reacties op “Met een Tanooki Suit op Yoshi door level 1-1 van SMB?

  1. fhrf

    wow nintendo kan hier nog wat van leren! 2d sprites, goede splitscreen mechanics. Dit maakt alles tot een zoveel leukere ervaring dan die flashy SMB Wii. SMW stijl heeft zoveel meer charme.

      /   Beantwoorden  / 
  2. Erik

    NSMBW’s graphics waren inderdaad eerder functioneel dan mooi, al bevat dit spel af en toe ook verschikkelijke kleurencombinaties en lelijke achtergronden. ;) Ik ken indie games die veel mooiere dingen doen met sprites. Helemaal perfect is dit nog niet, maar wel een interessante ervaring voor wie alle reguliere Mario-spellen al kent.

      /   Beantwoorden  / 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.