Super Mario Canvas Curse?

Het lijkt een (bescheiden) nieuwe hype in retro-land: hackers die ‘aangepaste’ versies maken van klassieke spelletjes. Drag and Drop Super Mario Bros was een aardig experiment – gebruik de muis om tijdens het spelen vijanden en blokken (en Mario zelf) te verslepen. De volgende stap was Mega Man 2′s Laser Eyes. Zie hoe de Blue Bomber alle vijandige sprites instakillt met zijn laser-ogen, zelfs die irritante gele balken in Quick Man’s level zijn niet veilig voor Mega Man’s laserstralen. Super Mario Bros. 3 Rainbow Riding is echter de eerste hack waarbij ik zoiets heb van: dat zou ik best eens willen spelen! Je hebt geen directe controle meer over Mario, in plaats daarvan teken je lijnen en bruggen op het scherm op exact dezelfde manier als Kirby Power Paintbrush voor de DS. De huidige versie is nog een beetje glitchy zoals je zult zien (video hieronder), maar oogt toch al verrassend speelbaar. Hopelijk binnenkort op een emulator bij jou in de buurt.

[games.blog forum]

Lees ook:Japanse verpakking New Super Mario Bros wordt GEEL
Lees ook:Amerikaanse New Super Mario Bros boxart
Lees ook:New Super Mario Bros later in Japan als in Amerika?
Lees ook:Dit is de wereldkaart van New Super Mario Bros.
Lees ook:Dit is wat ik noem een New Super Mario Bros filmpje

2 reacties op “Super Mario Canvas Curse?

 1. Berend Jan

  hihi dit is grappig :) .
  Hij speelt wel erg snel met zijn muis though…

    /   Beantwoorden  / 
  1. arend

   Ach, misschien heeft ie wel een touchpad om het beter te testen voor homebrew.

     /   Beantwoorden  / 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.