Spelontwikkelaars hopen op een driedimensionale toekomst

Engelse ontwikkelaar Blitz Games (Tak and the Guardians of Gross, Spongebob’s Atlantis Squarepantis – inderdaad niet de beste titels) onthult vandaag een techniek die stereoscopic 3D gaming mogelijk moet maken voor ieder PlayStation 3 of Xbox 360 spel. Spelontwikkelaars worden aangemoedigd een licentie te kopen om zich voor te bereiden op de toekomst. De toekomst zoals Blitz Games zich die voorstelt tenminste; de techniek gaat er voor het gemak vanuit dat gamers beschikken over een televisie die 3D beelden kan weergeven (zonder brilletje) – een nieuwe techniek die volgens Blitz heel snel heel populair zal worden.

Heeft net iedereen een Full HD plasmascherm gekocht en dan zouden we alweer moeten upgraden. Nee, dan lijkt de oplossing van Trioviz een stuk haalbaarder. Trioviz is een ander bedrijf dat zijn techniek vandaag demonstreert op de 3D Entertainment Summit in Los Angeles (je weet dat de entertainment-industrie 3D serieus neemt als ze er een speciale beurs omheen organiseren). Hun 3D techniek werkt op iedere bestaande monitor, maar vereist jammer genoeg wél dat gebruikers een speciaal brilletje dragen.

Ontwikkelaar Darkworks, die samen met Ubisoft werkt aan het spel I Am Alive, was zo onder de indruk van Trioviz dat ze al een licentie hebben gekocht. Verwacht de 3D techniek dus in ieder geval tegen te komen in hun toekomstige spellen. Net zoals Blitz heeft gedaan met haar technologie zijn Trioviz en Darkworks samen van plan een pakket te maken waarmee iedere spelontwikkelaar het trucje eenvoudig over hun bestaande engine heen kan plakken. Welke techniek er uiteindelijk ook wint, 3D gaming komt eraan.

This technology allows us to provide an incredible 3D gaming experience on existing CRT, Plasma and LCD TV’s. We’re excited about the possibilities and opportunities that this will open up for us as game developers for consumers to enjoy. Full 3D gaming is the next revolution in videogames. Consumers will be amazed at the depth of experience that we can provide with this technology.

[games.blog forum]

Lees ook:Ninja Blade: nieuwe actiegame met ninja’s voor de Xbox 360
Lees ook:Bionic Commando ReArmed! Bionic Commando ReArmed!
Lees ook:MIT brengt tekeningen tot leven
Lees ook:Alle geruchten over de 3DS
Lees ook:Augmented Reality Shooter ARHrrr brengt de zombies naar je keukentafel

2 reacties op “Spelontwikkelaars hopen op een driedimensionale toekomst

  1. Shitbull55

    Ik kan niet wachten om 2D spellen in 3D te spelen :-)

      /   Beantwoorden  / 
  2. Thijs

    Dus niet voor de wii?

      /   Beantwoorden  / 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.