Street Fighter 4: 3D graphics, 2D gameplay, totaal anders dan trailer


Sorry Capcom, maar ik ben niet onder de indruk. De eerste Street Fighter IV trailer was erg veelbelovend (hij staat hieronder nog een keer, als je hem alweer was vergeten). Maar dit plaatje ('s werelds allereerste screenshot, met ingame graphics), plus de bevestiging door 1UP dat de gameplay weer gewoon 2D wordt, maakt dat mijn enthousiasme behoorlijk is weggezakt. Wat is er gebeurd met de verfspetters? De Okami-look? De coole special effects? Dit plaatje ziet er gewoon uit als Ryu in Chun-Li's marketplace-level met extreem gepolijste graphics.

(Verder nog uit het 1UP-artikel: Ryu, Ken, Chun-Li en Dhalsim keren in ieder geval terug, verder wil Capcom er nog helemaal niets over kwijt).

Bron: 1UP

Zie ook:
- Gametrailers' uitgebreide Street Fighter IV trailer analyse
- Street Fighter IV, 2D of 3D? Capcom zegt niks

Lees ook:Street Fighter IV: nieuwe filmpjes, nieuwe stages
Lees ook:Zie Super Street Fighter II Turbo HD Remix in beweging
Lees ook:Gametrailers’ uitgebreide Street Fighter IV trailer analyse
Lees ook:‘Epische’ Street Fighter IV trailer
Lees ook:Gameplay details Street Fighter IV, vrijdag eerste video

13 reacties op “Street Fighter 4: 3D graphics, 2D gameplay, totaal anders dan trailer

 1. Maunx

  Als je goed kijkt zie dat het cell shaded is. (of nep, getekend), dus die verfspetters en “high speed” camera effecten zou ik niet gelijk wegmoffelen.
  Beetje vroeg voor een “teleurstelling” hoor.

    /   Beantwoorden  / 
 2. N Stone

  Ik ben zelf eigenlijk niet zo terleurgesteld als jouw. ik ben geen fighter fan maar mk (deel 1,2 en 3) en sf hebben altijd mijn interesse kunnen houden. ik vind het juist goed dat het 2d blijft. de 3d fighter markt is met VF, T, SC, DOA enz aardig goed ingevuld. en de stijl weten die zelfde sfeer als sf2 alpha op te roepen. en ik kan niet zeggen dat ik dat een slecht iets vind!

    /   Beantwoorden  / 
 3. PSwii60

  Ben ik blij dat jij (de poster van deze onzin) geen verstand heeft van games..

  Ten eerste, Street Fighter draait volledig om perfecte gameplay. Graphics vallen daar een “beetje buiten”. Houden zo, want al dat “grafisch geweld” gaat in 99% ten koste van de gameplay.

  Ga je dan tóch zeuren over de graphics, welke er in mijn ogen toch best goed uit zien AAN EEN PLAATJE TE ZIEN. Zeg dan in hemelsnaam niet “Wat is er gebeurd met de verfspetters? De Okami-look? De coole special effects? Dit plaatje ziet er gewoon uit als Ryu in Chun-Li’s marketplace-level met extreem gepolijste graphics.” Je kunt dit helemaal niet weten, laat staan zien… eerst in beweging zien, dan pas oordelen! Hoe kun je dat nou zeggen uit 1 screenshot…

    /   Beantwoorden  / 
 4. erik

  Ik had gewoon gehoopt dat die trailer wat meer representatief zou zijn voor het uiteindelijke spel. De graphics in de screenshot zijn okee, maar ik had gehoopt op iets anders.

  “en de stijl weten die zelfde sfeer als sf2 alpha op te roepen. en ik kan niet zeggen dat ik dat een slecht iets vind!”

  Slecht is niet het goede woord, maar die trailer deed me gewoon geloven dat het iets anders zou worden dan dat. Dat is alles. :)

    /   Beantwoorden  / 
 5. Oscar Mopperkont

  Ik ben het wel met je eens Erik. De stijl van de trailer is gewoon heel anders dan de stijl in de plaatje. Je weet niet of het daarom een minder goed spel wordt, maar de trailer heeft je qua stijl in ieder geval op het verkeerde been gezet. Misschien ziet de uiteindelijke bewegende versie er toch vetter uit dan de stijl van de trailer, maar ik had ook liever in dit plaatje al gezien dat de trailer representatiever was.

    /   Beantwoorden  / 
 6. cas_09

  zolang t maar leuk is, dan ben k blij :P

    /   Beantwoorden  / 
 7. PaulyWauly

  Ik denk niet dat ze zo een groot risico gaan wagen bij een van hun grootste spellen ooit, door het een meer hardcore gamer image te geven in de stijl van okami.

  Het wordt een spel voor de massa en dan moet je ook maar beter reageren op wat de massa wil. En dat is waarschijnlijk niet een sf in okami stijl.

  Maar then again het is maar 1 plaatje :D .

  We zullen zien!!

    /   Beantwoorden  / 
 8. The Dude

  Misschien krijg je de trailer-stijl te zien als het spel intenser wordt?

    /   Beantwoorden  / 
 9. erik

  “Ik denk niet dat ze zo een groot risico gaan wagen bij een van hun grootste spellen ooit, door het een meer hardcore gamer image te geven in de stijl van okami.”

  Is Street Fighter tegenwoordig echt zoveel minder op de hardcore gamer gericht dan Okami? Vroeger was SF een gigantische serie ja, maar herinneren mensen zich dat nog steeds? Volgens mij wordt Street Fighter III bijna exclusief door hardcore gamers gespeeld.

  “Misschien krijg je de trailer-stijl te zien als het spel intenser wordt?”

  Dat is eigenlijk een hele interessante optie. Ik kan me er wel iets bij voorstellen dat de graphics op die manier intenser zouden worden als allebei de spelers nog maar een klein restje energie overhebben. Wie weet!

    /   Beantwoorden  / 
 10. MadMax

  Ik ben in ieder geval wel onder de indruk. Ik kom nog van het arcade tijdperk en 2d fighters blijven gewoon naar mijn mening het beste. Ik verlang al lang terug naar streetfighter 2, vampire savior, king of fighers etc.

  Voor mij werkt het gewoon beter als een vechtspel 2d is net als met castlevania.

    /   Beantwoorden  / 
 11. visser

  2D streetfighter 2 is echt super!

    /   Beantwoorden  / 
 12. mehmet

  Voor de sf fans, ik heb street fighter III 3rd strike te koop

  [email protected]

  ik mail je zeker terug!

    /   Beantwoorden  / 
 13. Elite31010

  Ey SF 4 wordt te errrug!!
  Erik volgense mij begrijp jij het niet helemaal he. Street Fighter is een 2D game. Zo hoort het en zo blijft het dus waar heb je het nou over anders ga je toch lekker Tekken spelen.

  SF IV is een mix van SF II en SF III en belooft Street Fighter weer aan de top van
  Fighting Games te zetten net zoals in het begin.

  En ja SF III word door harcore gamers gespeelt ja maar voorlopig draait ie jaar in jaar uit nog steeds mee op Evolution en Super Battle Opera tussen Tekken, VF en GG.

  Ik denk dat het na 10 jaar wel veilig is om te zeggen dat SF III gewoon tijdloos is en altijd gespeeld zal worden dus let op wat je zegt als je nix weet…

    /   Beantwoorden  / 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.