De Philips Entertaible

Philips kwam op de CES van dit jaar ineens op de proppen met een heel nieuw product. Toen ik er over las werd ik meteen enthousiast. Die naam ‘Entertaible’, moet misschien nog een beetje aan geschaafd worden, maar het idee is geniaal.

In essentie een plat touchscreen LCD-scherm dat horizontaal op tafel ligt, en wat functioneert als bordspel. Het eerste waar je aan denkt is dat zo’n ding al je andere bordspellen kan vervangen. Mens erger je niet, ganzenbord, monopoly, een schaakbord… alles kan immers op dat scherm worden afgebeeld.
En dan begin je te beseffen dat er nog veel meer mogelijk is. Ingebouwde handleidingen die je het spel uitleggen terwijl je speelt. Een monopoly spel dat automatisch je geld voor je beheert. Nooit meer gedoe met losse briefjes die toch alleen maar kwijtraken! Een scrabble-spel dat je direct vertelt of het woord dat je hebt neergelegd is toegestaan. Geen enkel spel zal ooit nog hetzelfde zijn.

Denk er nog wat langer over na, en uiteindelijk komt het inzicht dat er ook hele nieuwe spellen kunnen worden verzonnen voor de Entertaible. Dynamische bordspellen die constant verschuiven en veranderen. Computergestuurde personages die over het bord rondlopen. Opwindende nieuwe kruisingen tussen videogames en bordspellen. Bijna alles is mogelijk. Ik voorspel een grote toekomst voor de Entertaible.

Bron: IGN

Lees ook:Monopoly krijgt een officiƫle Zelda-editie
Lees ook:Nieuwe beelden van Animal Crossing op de 3DS
Lees ook:Animal Crossing dagboek – dag 362
Lees ook:Animal Crossing dagboek – dag 24
Lees ook:Engels leren met zombies

2 reacties op “De Philips Entertaible

 1. Maniak

  Ik heb er een tijd geleden op kunnen spelen. En ik moet zeggen dat het echt geweldig was om op te spelen! Ze moesten alleen nog wat doen aan de refreshrates alleen die schijnt nu al een stuk sneller te zijn. Ook hingen er op dat moment nog zo’n 6 flinke computers aan om de benodigde rekenkracht te kunnen leveren. Ook dit schijnt verleden tijd te zijn en ik kan niet wachten totdat hij in de winkel komt! :)

    /   Beantwoorden  / 
 2. Erik

  Cool! Wat voor soort spel speelde je erop? Daar ben ik vooral erg benieuwd naar. Was het echt iets nieuws speciaal voor de entertaible verzonnen?

  Overigens begrijp ik dat ze in eerste instantie vooral aan de horeca en nachtclubs willen gaan leveren. Pas later moet het ook beschikbaar komen voor de gewone consument. Dat is wel jammer. Waarschijnlijk is het op dit moment gewoon nog te duur voor die markt. Maar wie weet, over een paar jaar. :)

    /   Beantwoorden  / 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.