De deur die 19 jaar niet is geopend


earlier this week, Kharsek did what no other player in Tibia has done before and quietly walked through the door that demanded a player be level 999.

… And that was it. The outside world hasn’t heard from Kharsek since. It’s been radio silence.

Fascinerend verhaal op Vice over een mysterieuze deur in de MMO Tibia. Dat spel bestaat al sinds 1997, en al die tijd is het niemand gelukt om deze deur te openen. Om toegang te krijgen moeten spelers namelijk level 999 bereiken. Een helse klus, want Tibia is misschien wel de ontoegankelijkste MMO ter wereld. (Om een idee te geven: als je doodgaat, verlies je een percentage van je ervaringspunten. Zo kan éen klein foutje dagenlang grinden en levelen ongedaan maken).

Maar vorige week heeft iemand de Gate of Expertise dus geopend. Helaas voor ons is dat moment niet gevlogd of gelivestreamd. Kharsek schijnt een soort kluizenaar te zijn, die helemaal niet blij was met alle aandacht voor zijn recordpoging. Kort nadat hij door de deur was gewandeld, logde Kharsek uit het spel. Schijnbaar voorgoed. Zonder iemand te vertellen wat hij had gezien.

En nu ben ik dus nieuwsgierig. Tot vandaag had ik nog nooit van Tibia gehoord, maar sinds dat artikel op Vice moet ik het weten: wat zat er achter die deur?!

Neo-games.blog forum

Lees ook:Citaat: Shigeru Miyamoto over Super Guide
Lees ook:Een alternatieve geschiedenis van videogames
Lees ook:Paper Mario voor een dichte deur
Lees ook:Alsnog echte controlsticks voor de Wii U-controller?
Lees ook:Miyamoto: New Super Mario Bros Wii eerst ontworpen voor singleplayer

Eén reactie op “De deur die 19 jaar niet is geopend

  1. bere

    Ahhh Tibia, en erg leuke MMO die best mee valt als je er wat open voor staat. Ik heb het volgens mij een paar jaar gespeeld (op en af).

    Het is wel even door de zure appel heenbijten, als ik het goed heb zit er in Tibia ook geen geluid. En het is wel wat bruud af n toe ja. Niet dat ik oom maar ooit in de buurt kom van level 999 maar het is best een sfeervol spelletje.

    En het is ook gratis dus waarom zou je het niet proberen ;)

      /   Beantwoorden  / 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.