De beste Android en Applegames op een rij

Ben je de Pokémon Go hype alweer voorbij? Dan hebben we hier een overzicht van de tofste Android en Apple games op een rij. We selecteerden de twee tofste games voor onder meer de Samsung Galaxy S7 Edge en onze favoriet voor de iPhone 6s. Een top 3 smartphone games om je urenlang mee te vermaken. Let’s play!

  1. Monument Valley (Android)
    In Monument Valley gebruik je verschillende perspectieven om een level uit te spelen. De game is zo vormgegeven dat je constant van perspectief kunt wisselen (onder meer bekend van de puzzelgame Fez). Hierdoor blijf je nieuwe objecten en nieuwe game-elementen ontdekken en dat zorgt weer voor een bijzondere en eigenzinnige game-ervaring. Monument Valley is gebaseerd op het werk van de Nederlandse kunstenaar Maurits Cornelis Escher, die veel speelde met wiskundige principes. Zijn werken lijken oneindig te zijn, maar doordat zijn kunst vanuit verschillende dimensies bestaat, is wat je ziet toch telkens weer compleet anders.
  2. Crossy Road (iPhone)
    Gedemonstreerd tijdens een Apple-keynote hebben we reikhalzend naar Crossy Road uitgekeken. Bij Crossy Road moet je zo lang mogelijk veilig de weg oversteken. Een spel dat vermakelijk is in je eentje, maar het is ook aardig dit via Apple TV samen met iemand te spelen. De Apple TV-versie van deze game heeft veel weg van de iPhone-versie. Je veegt over de touchpad van de afstandsbediening om naar links en rechts te lopen, waarna je ‘tapt’ om een stap vooruit te maken.
  3. Rayman  Classic (Android)
    Wat de originele Rayman bij Ubisoft deed, doe je ook in deze game; je weg door de levels heen rennen en vechten, waarbij je af en toe gebruik maakt van bepaalde superkrachten. Dit spel is een vrijwel  directe overzetting van de originele platformgame, al bedien je de game nu met de virtuele knoppen op het scherm. Rayman Classic is niet heel eenvoudig, dus let goed op en maak zo min mogelijk fouten.