Kijk dit: de soap opera van indiegame Storyteller


Hé kijk, hier is eindelijk een trailer voor Storyteller, een spel dat eerder dit jaar een Nuovo Award won op het Independent Games Festival. De Nuovo-prijs is bedoeld voor onconventionele spellen die nieuwe ervaringen bieden – twee eigenschappen die ruimschoots van toepassing zijn op Storyteller. In dit spel draait alles om verhalen. Niet als filmpjes tussen de speelbare levels door, maar als interactieve verhalen die je zelf mag uitwerken. Ieder level begint met een korte samenvatting (“Adam pleegt zelfmoord uit liefdesverdriet”) en vervolgens is het aan jou om alle poppetjes en attributen zo neer te zetten dat dat Adam er inderdaad een einde aan maakt.

Dat klinkt ingewikkeld, maar zoals je ziet werkt Storyteller juist verrassend eenvoudig. Programmeur Daniel Benmergui geeft ieder level weer als een stripverhaal met 3 plaatjes. Het enige wat jij hoeft te doen is alle poppetjes en grafstenen naar het juiste plaatje slepen. Het resultaat is meteen zichtbaar en kan ook altijd weer aangepast worden. Mede daardoor ziet deze trailer er bijna té simpel uit, maar we zullen er maar vanuitgaan dat Daniel dat expres heeft gedaan om het concept goed duidelijk te maken. Hij belooft dat het spel verderop een echte soap opera wordt waarin personages verliefd worden, vreemdgaan, lijden aan geheugenverlies en waarin iedereen een duister geheim bij zich draagt. Dat belooft wat!

Het slechte nieuws is dat de releasedatum nog ver weg is. Benmergui verwacht Storyteller op z’n vroegst uit te brengen aan het einde van 2013.

Kijken op YouTube

[g.forum]

Lees ook:Nieuw filmpje van indiegame Storyteller
Lees ook:Sony blikt terug met nostalgische PlayStation-commercial
Lees ook:Als Lego-fans van computerspelletjes houden…
Lees ook:Online spelletje: Ernesto
Lees ook:De gevoelige teentjes van Killzone-fans

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.