Bekijk de verpakking + launch Apps van de PlayStation Vita


Hé kijk, het is de Europese verpakking van de PlayStation Vita. Iets kleurrijker dan de grijs/zwarte doosjes waar Sony hun spelcomputers meestal in verpakt, maar het blijft toch een saai-zakelijk ontwerp. Zeker met al die non-gaming apps op het scherm heeft het meer weg van een smartphone dan een spelcomputer.

Dit is zoals je ziet de versie mét 3G Mobiel Internet die Sony gaat verkopen voor €299,99. De iets goedkopere versie die alleen online kan via Wi-Fi kost €249,99. Een Europese releasedatum is nog steeds niet aangekondigd. Op het PlayStation Blog werden vandaag ook de Apps (geen spelletjes!) onthuld die alvast op de Vita zijn geïnstalleerd. Klik verder voor een kort overzicht.

 • Welcome Park – Een korte rondleiding door alle mogelijkheden van de Vita. Speciaal voor nieuwe gebruikers.
 • Party – PS3-bezitters vragen er al jaren om, de Vita heeft het vanaf de lancering: cross-game chat. Maximaal acht vrienden kunnen met elkaar voice- of text-chatten, zelfs al spelen ze alle acht een ander spel.
 • PlayStation Store – Winkelen in Sony’s downloadwinkel.
 • Group Messaging – Stuur elkaar korte berichtjes of foto’s die je met de ingebouwde camera hebt gemaakt.
 • Photos – Foto’s maken en beheren in de viewer.
 • Near – Nóg een manier om contact te houden met je vrienden, maar nu in je directe omgeving. Near scant of er andere PS Vita’s in de buurt zijn en maakt automatisch contact als dat zo is.
 • Trophies – Je kent ze van de PS3 en straks heb je ze ook op de Vita. Razend populair onder grote groepen gamers, maar ik snap nog steeds de aantrekkingskracht niet.
 • Music – Gebruik de PlayStation Vita als MP3-speler.
 • Friends – Kijk wat je vrienden aan het doen zijn, stuur ze berichtjes, nodig ze uit voor online wedstrijden of *zucht* vergelijk jullie Trophy-verzamelingen.
 • Internet Browser – Ontwerpt Sony eindelijk een internetbrowser die je wilt gebruiken? Is hij sneller dan de (tergend langzame) PSP browser? Ondersteunt hij flash? Kun je hem gebruiken zonder je spel af te sluiten? Het is geen dealbreaker, maar een gebruiksvriendelijke browser zou wel fijn zijn!

[g.forum]

Lees ook:Zie Uncharted: Golden Abyss in actie op de PlayStation Vita
Lees ook:Wii Opera browser versie 2.0 is alleen gratis als de eerste versie dat niet was
Lees ook:Nintendo lanceert berichtjes-app Krabbelpost voor 3DS
Lees ook:Kijk dit: indiegame Snapshot in actie op de PlayStation Vita
Lees ook:De gebruikersinterface van de PlayStation 4

Eén reactie op “Bekijk de verpakking + launch Apps van de PlayStation Vita

 1. simon

  Het klinkt raar, maar voor mij zou de browser wel een dealbreaker kunnen zijn. het is namelijk dan ook een heel chill tablet.

    /   Beantwoorden  / 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.