PvdA wil spel Bully tegenhouden.

Kamerlid Dijsselbloem heeft een open brief gestuurd aan uitgever Take2 Games waarin hij vraagt of zij het wel maatschappelijk verantwoord vinden om een dergelijk spel uit te geven.

Dijsselbloem schrijft in de brief: "Met toenemende verbazing lazen wij vanochtend het bericht in de Telegraaf dat u, speluitgever Take2 Games, binnenkort met een nieuwe computergame, genaamd "Bully" op de markt komt waarin pesten centraal staat. (…) Bent u zich bewust van de omvang en gevolgen van pestproblemen in ons land? Beseft u dat een op de drie leerlingen zegt te worden gepest of getreiterd, en 13% zelfs wekelijks?"
Als ik dit soort berichten lees ben ik altijd benieuwd wat mensen zoals Dijsselbloem nu precies willen bereiken. Zijn statistieken kloppen ongetwijfeld, en natuurlijk is het een groot probleem dat zoveel kinderen gepest worden. Maar mogen er daarom geen spellen over gemaakt worden? Ik ken ook genoeg films waarin pestkoppen voorkomen, moeten die dan ook verboden worden? Wordt het probleem er erger door? Zouden kinderen ophouden met pesten als er geen boeken, films of spellen over gemaakt werden? Ik denk van niet. Jeroen Dijsselbloem denkt waarschijnlijk van wel. Veel meer dan denken kunnen we ook niet doen, want het eerste onderzoek dat met 100% zekerheid vaststelt wat het effect van spellen en films op kinderen precies is, moet ik nog tegenkomen.

Het zou in ieder geval geen kwaad kunnen als meneer Dijsselbloem zich eerst eens een in de spellen verdiepte voordat hij met open brieven begint te strooien. Ontwikkelaar Rockstar omschrijft het zelf als een spel over een "troublesome schoolboy" die in opstand komt (!) tegen pestkoppen, geplaagd wordt door leraren die het op hem gemunt hebben, zelf grappen uithaalt met de gemene leerlingen, probeert een meisje te versieren, en uiteindelijk leert om de verschillende obstakels van de fictieve school te overwinnen. Het kan aan mij liggen, maar dat klinkt als een heerlijk spel voor kinderen die gepest worden om hun frustraties eens op af te reageren.

Lees ook:EA-medewerkers spreken zich uit tegen pesten
Lees ook:Binnenkort geen agressieve games meer in Belgie?
Lees ook:Filmservice Mubi nu beschikbaar voor de PlayStation 3
Lees ook:Wil Sony teveel met de Playstation3? Welnee…
Lees ook:Games.blog op Gamekings

Eén reactie op “PvdA wil spel Bully tegenhouden.

  1. olaf

    jullie lullen pvda het is een spel waar je juist die nerds zeg maar moet beschermen tegen de bullys

      /   Beantwoorden  / 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.