Dragon Quest XI naar PS4, 3DS en NX


Square-Enix kondigde vandaag Dragon Quest XI aan voor PlayStation 4, 3DS en Nintendo’s volgende spelcomputer de NX. Dat klinkt als groot nieuws, maar houd in gedachten dat er al sinds 2011 geen Dragon Quest meer is uitgebracht in Europa en Amerika. Tot frustratie van veel fans verschenen sindsdien alle nieuwe spellen (waaronder de MMO Dragon Quest X) alleen in Japan. Eurogamer heeft het nog even nagevraagd, maar ook voor XI bestaan nog geen concrete plannen in Europa.

 • Op de PlayStation 4 heeft Dragon Quest XI bijzonder fraaie tekenfilmgraphics. Het spel ligt in het verlengde van Dragon Quest VIII: een uitgestrekte open wereld met nog steeds de vertrouwde turn-based gevechten waar de fans van houden. (En nogmaals: prachtige graphics. Het moment dat de avonturier uit de grot komt en uitkijkt over bossen en watervallen… wow!)
 • Op de 3DS beleven spelers hetzelfde avontuur, maar dan verteld met schattige personages in de “chibi” stijl (kleine lichamen, grote hoofden). En dat is alleen nog maar het bovenste scherm. Tegelijkertijd kunnens spelers Dragon Quest XI ook beleven als een ouderwetse 16-bit RPG door naar het onderste scherm te kijken. Daar wordt de actie van bovenaf getoond met blokkige pixel-graphics. Wat een briljante vondst! Hadden al mijn oude retrospellen maar zo’n speelstand.
 • Over de NX-versie is nog niets bekend. Wordt het een kopie van de PS4-versie? Een opgepoetste variant van het 3DS-spel? Of werkt Square-Enix stiekem aan een derde unieke versie van Dragon Quest XI?

Kijken op YouTube

Kijken op YouTube

Neo-games.blog forum

Lees ook:Dragon Quest Builders komt naar Europa
Lees ook:Nieuwe trailer Dragon Quest XI (PS4/3DS)
Lees ook:Eerste screenshots Dragon Quest V remake
Lees ook:Dragon Quest X naar de Wii
Lees ook:Dragon Quest X aangekondigd voor Wii én Wii U, wordt online speelbaar

2 reacties op “Dragon Quest XI naar PS4, 3DS en NX

 1. G.Tom

  Maar Erik, Dragon Quest Heroes komt toch ook naar PS4? Ik weet dat het een Dynasty Warriors achtige game is, maar dat staat toch ergens voor?

    /   Beantwoorden  / 
  1. Erik

   Tja… wie weet? Misschien denkt Square-Enix dat actiespellen bij ons populairder zijn dan turn-based RPG’s. Of misschien heeft Sony er wel op aangedrongen dat Heroes ook in Europa en Amerika moest verschijnen.

   Het zou best kunnen dat Square-Enix het toch weer een keer wil proberen in andere continenten, maar het is (helaas) nog niet vanzelfsprekend dat XI bij ons uitkomt. We kunnen alleen maar hopen.

     /   Beantwoorden  / 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.