Speel een platformspelletje in je 3DS-browser


De Nederlandse hobbyprogrammeur Robdeprop kwam de afgelopen week in het nieuws met zijn MMO die speelbaar is in de browser van de 3DS. Hartstikke knap natuurlijk, maar toegang tot de speelbare demo kostte maar liefst een hele dollar. Sorry Rob, maar zo nieuwsgierig was ik nu ook weer niet. Project Triniate is technisch een knappe prestatie, maar het spel zelf oogde in de filmpjes nog behoorlijk primitief.

Echter! Vandaag kwam ik erachter dat Robdeprop ook een platformspelletje heeft gemaakt. Speelbaar op je 3DS en helemaal gratis. Het gaat om een tergend langzame Mario-kloon van één level, maar dat maakt Rob’s prestatie niet minder indrukwekkend. Nintendo’s internetbrowser is namelijk erg beperkt en ondersteunt geen Java, Flash of andere plug-ins waar internetspelletjes normaal gesproken gebruik van maken. Hoe het poppetje überhaupt reageert op je commando’s is mij een raadsel, maar het werkt verrassend goed. Je New Super Mario Bros. 2 pre-order hoef je hier niet voor te cancellen, maar het is grappig om een keer te hebben meegemaakt. (En ja,  het naamloze spelletje werkt ook gewoon in je pc-browser. Alleen draait het daar zo snel dat het nagenoeg onspeelbaar wordt. Klik dus bij voorkeur op deze link als je games.blog bezoekt vanaf je 3DS.

Klik hier voor het spel

[g.forum]

Lees ook:Violist speelt Super Mario-soundtrack live, inclusief geluidseffecten
Lees ook:Kijk dit: de Super Mario Bros. opera
Lees ook:Schokkend: Shigeru Miyamoto werkt aan Super Mario Bros. voor de 3DS
Lees ook:Vuurballen schieten met kleine Mario, kan dat?
Lees ook:Er bestaat een Dragon’s Lair voor de GameBoy Color?

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.