Archief: september 2010

Beyond Good & Evil krijgt HD-makeover


Beyond Good & Evil komt terug! Ik herhaal: Beyond Good & Evil komt terug! Niet het langverwachte vervolg (dat volgens de laatste geruchten nog steeds in ontwikkeling is met een klein ontwikkelteam), maar het originele spel. Ubisoft kondigde vandaag een remake aan voor de Xbox 360 en PlayStation 3. Beyond Good & Evil HD draait op 1080p, textures worden opgepoetst en personages krijgen meer polygonen. Omdat het spel er in 2003 ook al goed uitzag gok ik dat het met een paar van zulke kleine aanpassingen nog steeds heel aardig mee kan komen. Mis hem niet!

Een dag uit het leven van een 3DS-bezitter


Nog een promotiefilmpje voor de 3DS. Beleef een dag uit het leven van een jonge vrouw en zie wat ze allemaal doet met haar 3DS. ‘s Ochtends wacht hij haar op in het laadstation op haar nachtkastje (wordt standaard bij de 3DS geleverd). Terwijl ze naar haar werk wandelt wisselt hij automatisch Mii’s en spelgegevens uit met andere 3DS-bezitters. Tijdens haar lunchpauze speelt ze even met haar Nintendog en kijkt op het internet via de ingebouwde browser, totdat een vriend haar een ‘augmented reality’ spelletje laat zien door een speciaal kaartje voor de camera te houden (iedere 3DS wordt geleverd met zes van zulke kaarten). Eenmaal thuis laat ze de 3DS nog een goed lijkende Mii van haar vader maken door hem te fotograferen met de camera, en dan is het alweer bijna tijd om naar bed te gaan. ‘s Nachts ontvangt de 3DS blijkbaar nog een signaal, maar aangezien ik geen Japans versta weet ik niet wat daar precies gebeurt. Hopelijk een automatische firmware update zodat we daar als gebruikers niet meer mee lastig worden gevallen.

Als ik dan ook nog vertel dat iedere 3DS wordt geleverd met een SD-geheugenkaartje van 2GB, heb ik volgens mij alle nieuwe informatie behandeld. Phew! Nu eens kijken of er vandaag nog meer is gebeurd in videogameland.

Uitgebreide trailer: Metal Gear Solid 3 op de 3DS


Overweldigende trailer voor Hideo Kojima’s Metal Gear Solid Snake Eater 3D The Naked Sample. Dit is een uitgebreide versie (ruim zeven minuten!) van het filmpje dat Nintendo ook al liet zien op het Post E3-evenement. Je mist hier uiteraard het 3D-effect, maar Konami’s virtuele jungle is zo overtuigend dat je je bijna kunt voorstellen hoe al die slangen, wespen en handen op een 3DS uit het scherm lijken te springen. Dit was verreweg de overtuigendste van de niet-speelbare demo’s en na het zien van dit filmpje krijg ik alweer zin om met deze remake van Snake Eater aan de slag te gaan. Zet het filmpje op schermvullend en laat je ook overtuigen!

Typles met Pokémon en een spel met tien Kirby’s tegelijk


We onderbreken het 3DS-nieuws voor de aankondiging van twee merkwaardige/mogelijk interessante spellen voor Nintendo’s huidige handheld, de DS:

  • Kinderen krijgen volgend jaar spelenderwijs typles met Battle & Get: Pokémon Typing DS. Er is nog nauwelijks informatie bekend, maar het lijkt alsof je tijdens een first person wandeling Pokémon verslaat door hun naam te typen. Zoiets als Typing of the Dead, maar dan zonder Sega’s bizarre gevoel voor humor? Wordt vast een hit, al zou ik persoonlijk meer voelen voor een Wii-versie met toetsenbord-ondersteuning.
  • Er is een nieuw Kirby-spel aangekondigd waarin spelers tien Kirby’s tegelijk besturen. De werktitel is simpelweg ‘Kirby‘ en er is nog vrijwel niets over bekend, maar het is leuk om te zien dat Nintendo het roze poppetje alweer gebruikt om een spannend nieuw concept uit te proberen. Hopelijk speelt het net zo leuk als het eruitziet. Bekijk na de klik meer screenshots van beide spellen.

3DS krijgt Virtual Handheld voor Game Boy-spelletjes


Lang verwacht en nu officieel aangekondigd: een Virtual Console voor Game Boy-spelletjes! De 3DS krijgt zijn eigen downloadwinkel voor oude Game Boy-, Game Boy Color-, en Game Boy Advance-spellen. De lijst met onmisbare klassiekers is niet zo lang als bij de NES en de SNES, maar toch verheug ik me nu al op het weerzien met bijvoorbeeld Super Mario Land en Link’s Awakening, spellen die ik jarenlang niet heb gespeeld. Of wat te denken van Donkey Kong ’94? Misschien wel de meest onderschatte klassieker die Nintendo ooit heeft gemaakt. Genoeg redenen om blij te worden van dit nieuws. Wie durft te voorspellen hoeveel punten al die oude spellen straks gaan kosten?

Officiële trailer Super Street Fighter IV 3D Edition


Trailer voor Super Street Fighter IV 3D Edition op de 3DS! Oef, wat zijn die graphics mooi. Bij een uitgebreide vergelijking zullen personages en achtergronden vast wel minder gedetailleerd zijn dan op de PS3/Xbox 360, maar de eerste indruk is erg positief. Capcom gebruikt dit filmpje om twee interessante features aan te kondigen.

  • Figure Collecting. Een minigame die je 3DS automatisch speelt als er een andere 3DS in de buurt is. Zelfs als de 3DS gewoon in je tas zit en zelfs als je de spelcassette van Super Street Fighter IV niet bij je hebt. Een interessant idee, al is het natuurlijk de vraag hoeveel lol je kunt beleven aan een verzameling virtuele plastic poppetjes.
  • Arcade Standby. Stel je zit rustig in de trein te StreetFighteren en ergens in de wagon klapt iemand anders ook zijn 3DS open. Met Arcade Standby ingeschakeld worden jullie op dat moment allebei gewaarschuwd dat er een uitdager in de buurt is. Een paar seconden later kunnen jullie al tegenover elkaar staan in de ring. Leuk idee. Nu nog een waarschuwingssignaal als iemand waarmee je Friend Codes hebt uitgewisseld aan de andere kant van Nederland zijn 3DS openklapt, en online spelen op de 3DS wordt echt interessant.

Kijk dit: alle aangekondigde spellen voor de 3DS in één filmpje


Van dezelfde persconferentie waar Nintendo de prijs en de releasedatum van de 3DS bekendmaakte: een filmpje met alle spellen die op dit moment voor de nieuwe spelcomputer in ontwikkeling zijn. Verwacht geen grote verrassingen, maar bijvoorbeeld wel de eerste bewegende beelden van Animal Crossing 3DS (aangenaam gepolijst en voor het eerst met een oceaan aan de linkerkant van het dorp), je eerste kennismaking met de kittens in Nintendogs + Cats (ahhhh, wat zijn ze schattig), een nieuw eindbaasgevecht in Kid Icarus: Uprising en verrassend mooie graphics in de twee (!) Resident Evil-spellen die Capcom in ontwikkeling heeft voor de 3DS. Hij mag dan duurder worden dan ik had gehoopt, met zo’n line-up ga ik toch alvast sparen voor een eigen 3DS in maart.

3DS op 26 februari in Japan voor 220 euro


Eerste foto van de 3DS-stylus! Nintendo maakte vannacht het definitieve ontwerp van hun nieuwe handheld bekend, maar er is nauwelijks iets aan veranderd sinds het prototype van een paar maanden geleden. De analoge schuifknop is grijs geworden (had eerst dezelfde kleur als de rest van de 3DS), maar verder zie ik geen verschillen. Die glimmende metalen stylus is echter wel nieuw en ziet er erg stijlvol uit. Hij is uitschuifbaar zodat hij in de 3DS past, terwijl hij in uitgeschoven toestand toch Nintendo’s grootste en comfortabelste stylus tot nu toe is. Netjes hoor.

Op dezelfde persconferentie onthulde Nintendo ook een prijs en een Japanse releasedatum voor de 3DS. Hij verschijnt niet al aan het einde van dit jaar zoals veel mensen hoopten, maar pas op 26 februari 2011. De Japanse adviesprijs wordt 25.000 Yen. Als je het rechtstreeks omrekent komt dat neer op ongeveer 220 euro, maar in de praktijk zijn spelcomputers in Europa altijd iets duurder. Ik hou rekening met €249, dan kan het (hopelijk) alleen maar meevallen. De 3DS wordt bij ons waarschijnlijk gelanceerd in maart, al kon Nintendo nog geen exacte releasedatum geven.

[g.forum]

Online spelletje: Don’t Shit Your Pants


En alweer is games.blog anderhalf jaar te laat met een spel dat de rest van de wereld al in 2009 speelde. Soms vraag ik me af waarom jullie mijn website zo trouw blijven bezoeken. Don’t Shit Your Pants is van dezelfde makers (twee broers) als het vorige week besproken My First Quantum Translocator. Deze is echter nog veel leuker: een text adventure over niet in je broek poepen. Klinkt makkelijk, is het niet.

Nieuwe trailer 2,5D platformspel Explodemon


Nieuwe trailer van Explodemon. Dit spel stond ooit gepland voor meerdere platforms, waaronder Windows en WiiWare, maar een gebrek aan personeel heeft ertoe geleid dat ontwikkelaar Curve zich voorlopig exclusief bezighoudt met de PlayStation 3/PSN-versie. Balen voor Wii-bezitters, maar het resultaat is wel dat Explodemon nu bijna af is. Als alles goed gaat ligt het spel nog dit jaar in de PlayStation Store. Voor wie de vorige trailers heeft gemist: Explodemon is een explosieve mix van Mega Man, Bangai-O en XBLA-hit ‘Splosion Man. Een robot holt door uitdagende platformlevels en veroorzaakt explosies om dubbele en driedubbele sprongen te maken. Origineel is het allemaal niet, maar de trailer ziet er leuk uit! Als de PS3-versie aanslaat is het volgens Curve nog steeds mogelijk dat Explodemon later ook voor de pc en WiiWare verschijnt.