Archief: september 2008

Weer een nieuwe Banjo & Kazooie: Boutjes en Moertjes trailer


In een interview met MTV onthulde Rare vandaag dat het idee voor 'Boutjes en Moertjes' pas ontstond nadat er eerst twee andere concepten overboord waren gegooid. Het eerste was een slimme remake van het originele spel – dezelfde werelden waar alles net iets anders was dan spelers zich herinnerden (leuk, maar natuurlijk alleen voor iedereen die het origineel goed kent) en het tweede idee was een doorlopende race tegen Grunty de heks die in iedere wereld probeert om eerder dan Banjo en Kazooie bij het puzzelstukje te komen (dát klinkt nu als een spel dat ik graag eens zou spelen).

The Another World: screenshots en een foto van Het Boek


Nieuwe plaatjes van het gezamelijke Level 5 / Studio Ghibli project laten zien dat The Another World inderdaad dezelfde magische sfeer heeft als een film van Studio Ghibli. Indrukwekkend waar de Nintendo DS allemaal toe in staat is als een getalenteerde ontwikkelaar zich ermee bemoeit. Klik verder voor twee screenshots, een stapel schilderijen die hopelijk rechtstreeks uit de cutscenes zijn geknipt en een foto van het boek waarmee het spel wordt geleverd. De eerste details van het verhaal wijzen op een echte tearjerker:

In The Another World stap je in de schoenen van een 13-jarig jongetje dat verdrietig is over de dood van zijn moeder, waar hij blijkbaar zelf de oorzaak van was. Met de hulp van een fee reist hij naar een parallelle dimensie waar hij probeert zijn moeder weer tot leven te wekken.

Nintendo brengt Bit Generations serie naar Wii Ware


Bit Generations was een serie van zeven kleine GameBoy Advance spelletjes met experimentele gameplay en stijlvolle retro-graphics. Ooit waren er plannen om ze ook buiten Japan uit te brengen, maar toen liep het succes van de Nintendo DS volledig uit de hand en opeens had niemand meer belangstelling voor die arme GBA.

Maar er is hoop; deze week brengt Nintendo in Amerika Wii Ware spel Orbient uit. En achter die afgrijselijke titel gaat toevallig wel een remake van Bit Generations-spel Orbital schuil. De opgepoetste graphics zien er mooi uit en de prijs is met 600 Wii Points aangenaam laag. De serie is nu omgedoopt naar Art Style en Nintendo heeft aangekondigd dat er volgende maand nog minimaal twee Art Style remakes worden toegevoegd aan het Winkel Kanaal. Ik hoop op DotStream en Coloris. Naar DotStream ben ik als racespelletjesfanaat altijd het meest nieuwsgierig geweest en Coloris heeft een soundtrack van de geniale Japanse muzikant Cornelius.

Wii Folder’s rondleiding door Disaster: Day of Crisis


De website Wii Folder is bezig zo ongeveer haar hele playthrough van Disaster: Day of Crisis online te zetten. Bekijk in ieder geval niet alle filmpjes want daarmee zou je grote stukken van het spel voor jezelf spoileren. Tegelijkertijd is het voor iedereen die zich nog steeds afvraagt waar dit spel over gaat wel een manier om een goede indruk te krijgen. Deze 8 bit shooting gallery ziet er lekker nostalgisch uit en ook deze vloedgolf is behoorlijk spectaculair. Aan de andere kant oogt deze rondleiding door het eerste level juist verschrikkelijk kaal en leeg. Ik ben nog steeds niet helemaal overtuigd.

Zie ook:
- Mega Man 9 breekt records op de Wii
- Gametrailers Mario Super Sluggers review

[games.blog forum]

Nintendo opent online muziekwinkel


Opvallend: Nintendo opent een nieuwe website waar we sinds dit weekend onze sterrencatalogus-sterren kunnen omwisselen voor een digitale muziekbon. Die bon, eigenlijk een code, kan vervolgens worden uitgegeven op de website van EMI Records. Voor 350 sterren heb je recht op één liedje, voor 3000 sterren mag je een compleet album downloaden. Het lijkt een nogal willekeurige actie (waarom juist nu? waarom EMI? en heeft het iets te maken met die nieuwe DS waarover wordt gefluisterd?), maar voor iedereen die zijn sterren aan iets nuttigers wil uitgeven dan screensavers en bureaubladachtergronden misschien nog niet zo'n slecht idee. Bekende artiesten die hun muziek hebben ondergebracht bij EMI zijn bijvoorbeeld Radiohead, Coldplay, The Beastie Boys, Kylie Minogue en Pink Floyd, om maar eens een paar dwarsstraten te noemen.

Zie ook:
- Een nieuwe Nintendo met ingebouwde camera en MP3-speler?
- Trailer: Retro Game Challenge in het Engels!

[games.blog forum]

Een nieuwe Nintendo met ingebouwde camera en MP3-speler?


Dus het lijkt erop dat de geruchten toch klopten: volgens Japan's belangrijkste krant bereid Nintendo de lancering voor van alweer een nieuwe model DS, eentje die met zijn ingebouwde camera en media player functionaliteit zelfs interessant zou zijn voor mensen die een hekel aan games hebben. Je moet als spelcomputerfabrikant toch iets als Steve Jobs de iPod publiekelijk begint te omschrijven als The best portable device for playing games.

Level 5′s grote Japanse persconferentie


Level 5 hield vandaag zijn 'Vision Press Conference' waar al het gelekte nieuws van deze week nog eens officieel werd bevestigd, plus mogelijk een paar verrassingen. Hier is een live-blog van iemand die erbij was. Laten we de leukste citaten citeren:

17:09 — Now, a trailer for Ni no Kuni (The Another World).

17:09 — It starts off with an animated sequence.

17:10 — Animation by Studio Ghibli!

17:10 — A dream RPG that is realized now, reads the catch copy.

17:10 — That adventure is guided by one book, the copy continues.

17:10 — Wow… the gameplay footage looks amazing!

17:10 — So smooth, such clarity in the visuals!

17:11 — They show the stylus drawing patterns on the touch screen as guided by the book.

17:11 — The trailer then cuts to an animated sequence of the main character casting a spell.

17:11 — The spell opens up a door, presumably taking him to the parallel world of Ni no Kuni.

17:12 — The trailer comes to an end.

Video: Bungie’s mysterieuze nieuwe spel


De mannen van Bungie, meesters van de viral marketing die in hun vrije tijd soms ook een niet onaardige first person shooter maken, zijn weer bezig. Een paar dagen geleden begon de Bungie site voor het eerst teasers te plaatsen voor een mysterieus nieuw project, en vandaag is daar ook een trailer aan toegevoegd.

In het filmpje, met de nietszeggende titel Keep It Clean, zien we hoe een futuristische stad op spectaculaire wijze wordt weggevaagd door een inslaande meteoriet. Er zitten voor de fans vast honderden subtiele boodschappen in verborgen over waar Bungie nu precies mee bezig is, maar zelfs ik, iemand die nog nooit een Halo heeft gespeeld, moet zeggen dat ik hier nieuwsgierig van wordt!

Schieten, racen, lopen en mensen redden in Diaster: Day of Crisis


Siliconera schreef een uitgebreid verslag van hun speeltijd met de Japanse versie van Disaster: Day of Crisis. De schrijver klinkt nergens écht enthousiast, maar zijn verhaal geeft wel een helder beeld van wat we nu eigenlijk kunnen verwachten:

'In z'n hart is Disaster een light gun spel. De onsamenhangende mix van race-levels, shooting galleries, Wiimote minigames en lichte platform-elementen worden bij elkaar gehouden door off-rails wandelingen door de levels die veranderen in on-rails schieten zodra je een terrorist tegenkomt.'

'Het race-level voelde geforceerd en overbodig. Al zoveel andere Wii-spellen hebben de gimmick van motion control sturen beter uitgewerkt. En eigenlijk: third person platforming is in het verleden ook al veel beter uitgewerkt door andere spellen. In plaats van één ding heel goed te doen is Disaster: Day of Crisis een soms wat ongemakkelijke mix van verschillende elementen uit bestaande genres die zijn samengegooid in een Light Gun Game.'

Zie ook:
- Mega Man 9 breekt records op de Wii
- Gametrailers Mario Super Sluggers review

[games.blog forum]

Kijken: twee nieuwe LittleBigPlanet filmpjes


Media Molecule presenteert vandaag de officiële nieuwe LittleBigPlanet trailer en natuurlijk is het weer een leuk filmpje. Maar het is misschien ook wel heel erg toepasselijk dat de filmpjes van gebruikers nu al interessanter zijn dan de filmpje van de makers. Misschien heb je hem inmiddels al gezien, maar het 'Shadow of the LittleBigColossus' level dat een groepje studenten heeft ontworpen werd vast met gejuich ontvangen op het Media Molecule hoofdkantoor; zoveel mogelijkheden waar ze zelf nog niet aan hadden gedacht. Het hele level is één gigantisch monster dat echt kan lopen en waar Sackboy over- en doorheen moet klimmen. Dat zoiets mogelijk is in de level-editor is het ultieme bewijs dat LittleBigPlanet wérkt. Als je vandaag maar tijd hebt voor één filmpje, laat het dan vooral de onderste zijn!