Archief: november 2006

Animal Crossing dagboek – dag 352

Er is een plek in Costanza, vlak voor het huis van Peanut, waar maar net ruimte genoeg is voor één persoon. Het huis staat vlak langs de rivier, en het stukje land tussen de muur en het water is precies breed genoeg om overheen te lopen. Ik veronderstel dat ik in noodgevallen ook helemaal om het huis heen had kunnen lopen, maar ik ben nu eenmaal lui. Waarom zou ik die omweg moeten maken alleen omdat Peanut stond te treuzelen, daar op dat smalle paadje?

Dus ik liep gewoon zoals ik altijd loop en duwde Peanut voor me uit (ze wilde maar niet doorlopen! Achteraf gezien was het misschien sneller geweest om toch om het huis heen te wandelen). Ik duwde en ik duwde en ik heb haar op het schermpje van de DS ongeveer 2 cm verschoven. Dat is in het spel misschien uhm… anderhalve meter? Anderhalve meter waarin ik met volle kracht tegen Peanut aan liep te duwen en zij flink tegenstribbelde. Toen het pad eindelijk weer wat breder werd liep ik haar nog nahijgend van al die zware inspanningen voorbij. Een uitroepteken verscheen boven haar hoofd als teken dat ze me nu pas opmerkte! Waar zat ze dan al die tijd met haar gedachten? "Ik ben moe, ik moet naar bed," had ze te vertellen. Dat denk ik ook Peanut, dat denk ik ook.

Wat wil jij in het Animal Crossing Dagboekboek?

Wat is Animal Crossing: Wild World eigenlijk? ~ Laatste 50 ~ Wi-Fi hulp
Archief ~ FAQ ~ Inwoners van Costanza ~ Friend Codes ~ Gallery

Reggie over launchtitles, slechte recensies en GoldenEye64


Laatste paar dagen al een paar keer losvliegende Wii-feitjes tegengekomen, maar ik kon maar niet achterhalen waar al die nieuwe informatie toch vandaan kwam (sites zonder bronvermelding zouden verboden moeten worden). Vandaag is het me dan toch gelukt de bron te achterhalen: MTV heeft Reggie geïnterviewd! Het is een lang interview en redelijk informatief, maar ik heb wel mijn beeld van Reggie een beetje moeten bijstellen. Hij zegt een paar dingen die op mij niet erg sympathiek overkwamen. Lees even mee…

Death Jr. 2 video review


Aan het begin van deze review wordt er nog even gesproken over de vreemde voorgeschiedenis van dit spel, iets waar ik me destijds ook over heb verbaasd. Death Jr. was de allereerste PSP game die ons ooit getoond werd, en zag er in die vroege filmpjes fantastisch uit. Vervolgens miste het spel met een paar maanden de launch… en niemand interesseerde zich er nog voor. Het was dan wel geen perfect spel, maar toch. Ik had op z’n minst een teleurgestelde reactie verwacht, alles beter dan totale onverschilligheid.

Elite Beat Agents video review


Op één of andere manier (vraag me niet hoe!) heb ik het voor elkaar gekregen om Osu! Tatakae! Ouendan nog steeds niet te importeren. Ik wist dat ik het spel wel wilde hebben, maar het leek wel of er telkens andere zaken tussendoor kwamen die voorrang vroegen. En nu presenteert Nintendo me met een interessant dilemma: de Amerikaanse versie Elite Beat Agents is ook uit. Welke moet ik nu importeren? Ouendan met zijn exotische J-Pop, of de Agents met hun Engelse schermteksten waardoor ik de verhaaltjes zal kunnen volgen? Keuzes keuzes…

Geen Wii’s voor Gameshop


Het is een beetje een gewaagde uitspraak, maar vergeleken met concurrenten Sony en Microsoft heb ik vaak de indruk dat Nintendo de fanatiekste fans heeft. Of het nu komt omdat het bedrijf de afgelopen 10 jaar enigszins in een underdog positie terecht is gekomen of omdat mensen met Nintendo-consoles vaker dezelfde (door Nintendo gemaakte) games spelen, eenmaal gekozen voor Nintendo nemen deze mensen hun keuze serieus. Het wij-gevoel is groot, terwijl de spellenplank van Playstation- of Xbox-bezitters onderling zo van elkaar kunnen verschillen dat "het Playstation gevoel" misschien wat minder duidelijk te omschrijven valt.

Ironisch dan dat juist Nintendo met de Wii zo rigoreus voor de casual gamers kiest. Als we Gameshop mogen geloven zelfs ten koste van de echte gamesfanaten.

Animal Crossing dagboek – dag 351

Nietsvermoedend kwam ik vanavond buiten, en plotseling was het zover! Eigenlijk wilde ik alleen maar even snel medicijnen voor Wart jr. kopen en kijken hoe het huis van Butch er vanbinnen uitzag, maar het sneeuwde! Het sneeuwde in Costanza! Ik weet nog goed hoe blij ik eind februari was dat die rotsneeuw eindelijk een keer smolt, maar dat was februari en nu is het november en ik vind de sneeuw er weer prachtig uitzien!

Weliswaar blijft het nog niet liggen, maar het gaf me toch alweer zo’n fijn winters gevoel om al die vlokjes te zien dwarrelen. Ik kan niet wachten om binnenkort mijn eerste sneeuwpop weer te bouwen! De overige bewoners van Costanza waren minder blij met deze plotseling weersverandering en klaagden allemaal over de kou. Gaston kon maar niet ophouden met rillen, Peanut vroeg of ik geen dikke warme jas voor haar wilde kopen en Frobert knalde eindelijk zijn klassieke winter-openingszin er weer eens in! Wat heb ik die gemist het afgelopen halfjaar: "Het is ijskoud buiten! Bevroren spieren, fribbit!"

Wat wil jij in het Animal Crossing Dagboekboek?

Wat is Animal Crossing: Wild World eigenlijk? ~ Laatste 50 ~ Wi-Fi hulp
Archief ~ FAQ ~ Inwoners van Costanza ~ Friend Codes ~ Gallery

Verschillen in stroomverbruik PS3/Xbox360/Wii


De heren van Evilgamerz kwamen een interessant artikel tegen op Digital Displacement over het stroomverbruik van de drie next-gen consoles. De bezoekers van Evilgamerz konden het zo te zien niet echt waarderen, maar ik des te meer. Met de recente geruchten dat de Playstation 3 maar liefst 380 watt (!) nodig zou hebben tijdens het gamen zou je het stroomverbruik bijna mee laten wegen bij het uitkiezen van een console.

Heroes wordt No More Heroes


Een kleine naamsverandering voor het volgende project van Suda-Killer7-51. Voortaan heet de game die handelt over huurmoordenaars met lichtzwaarden geen Heroes meer maar No More Heroes. Dat klinkt net even wat grimmiger. Het spel is geen vervolg op Killer7 maar heeft wel eenzelfde grafische stijl. Hieronder drie kleine screenshots die laten zien (hoewel het mij niet veel duidelijker wordt) hoe het zwaardvechten zal besturen met een Wiimote.

Analoge schouderknoppen op Classic Controller


Chris Kohler probeerde Nintendo’s Classic Controller uit en kwam tot de ietwat vreemde ontdekking dat het ding twee analoge schouderknoppen heeft. Ze voelen precies zo aan als de schouderknoppen van de GameCube controller, inclusief de "klik" als je ze helemaal indrukt. Dat roept de vraag op waarvoor de Classic Controller zulke knoppen denkt nodig te hebben.

Mad World scoort dankzij Gears of War


Hier in Nederland zijn we er een paar jaar geleden al mee doodgegooid dankzij Donnie Darko, maar in de Verenigde Staten was Mad World van Gary Jules en Michael Andrews blijkbaar nog nooit eerder een grote hit. Wat Amerika betreft was het gewoon een vijf jaar oud liedje dat nooit aansloeg… totdat Microsoft onlangs besloot de gevoelige ballad te gebruiken in een Gears of War commercial. Sindsdien is Mad World volgens next-gen gestegen naar de hoogste regionen van de iTunes shop.